Zeewolde

Doe eens een gok en de vogelcursus

Doe eens een gok: hoeveel verschillende vogelsoorten krijg je minimaal te zien en te horen als je in het voorjaar een uur in het Horsterwold loopt? En hoeveel verschillende soorten vogels tref je aan op en rond het randmeer bij de Nijkerkerbrug op een frisse februariochtend? Tijdens de vogelherkenningscursus van IVN Zeewolde van 2024 worden op 5 woensdagavonden verschillende soorten vogels toegelicht.

De zaterdagochtend aansluitend op de woensdagavondles gaan we op pad om deze vogels ook werkelijk op te zoeken. Deze excursies zijn in (de omgeving van) Zeewolde.

De Vogelgroep van IVN Zeewolde nodigt je van harte uit om aan deze interessante en leuke cursus mee te doen. De data zijn: 7 en 10 februari, 21 en 24 februari, 20 en 23 maart, 1 en 4 mei, 29 mei en 1 juni.

IVN zeewolde

Opgeven kan door een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ovv naam en telefoonnummer.
De kosten zijn € 65,00 voor niet leden, € 55,00 voor leden van IVN (maximaal 15 deelnemers, vol=vol). 

Dit is een cursus die vooral geschikt is voor mensen die beginnend vogelaar zijn, graag wat meer over vogels in het algemeen willen leren en die het leuk vinden om te ontdekken welke vogelsoorten in de omgeving van Zeewolde voorkomen. Oh ja, de antwoorden op de vragen: minimaal 30 verschillende soorten kun je verwachten tijdens een ochtend in het Horsterwold en afgelopen jaar telden we 37 vogelsoorten tijden de tweede praktijkles. Waarschijnlijk veel meer dan je had verwacht!

Advertentie