Zeewolde

Doe mee met de groene work-out op de Natuurwerkdag

Heb jij zin in een goede work-out in de natuur? Doe dan mee. Jij fit, de natuur ook weer helemaal in shape! Oude spijkerbroek en laarzen aan, een regenjas mee. Lekker buiten aan de slag, in weer en wind, samen met vrienden, buren of familie. Een wilg knotten, zagen en snoeien, takkenrillen maken. Het kan allemaal op de Natuurwerkdag op zaterdag 3 november. Ook in Zeewolde. Doe je dit jaar mee?

Meedoen aan de Natuurwerkdag is een bijzondere belevenis. Je komt op plekken waar je anders niet snel zou komen en je leert op een ongedwongen manier mensen uit de buurt kennen. Je helpt mee om onze natuur mooi te houden, je bent actief buiten bezig en het is ook nog gezellig. Een win-winsituatie dus.

Het Gronddepot

Het Gronddepot is al jaren een bijzondere plek in Zeewolde. De natuur heeft hier volop ruimte om zich te ontwikkelen. We gaan op zaterdagochtend de poel schoonmaken met sloothaken en slootzeisen, waarmee we ook de wortels van het riet kunnen aanpakken. Om het gronddepot mooi en halfopen te houden, wordt het veldje gemaaid. Dit maaisel gaan we afharken en op één grote hoop zetten.

De Kwetterwei

De Kwetterwei is een groene strook aan de rand van woonwijk Horsterveld, waarin extra aandacht is voor de natuur. Zo is er een oeverzwaluwwand, hangen er nestkasten en komt de bever regelmatig knagen op de eilandjes. Een natuurvriendelijke speelplek completeert het geheel. Op zaterdagmiddag worden de oude nestgaten in de oeverzwaluwwand opgevuld met nieuw zand. Ook gaan de vrijwilligers de aanvliegroute weer vrij maken door vegetatie met de zeis bij de broedwand te verwijderen.

Eiland de Welle

Op het Eiland de Welle in het Wolderwijd gaan we het strand vrijmaken van boompjes zodat de orchideeën en andere bloemen in het voorjaar weer volop kunnen bloeien. Kortom; stevig werk op een unieke plek. Aan de achterzijde van het eiland ligt een zandstrandje waar we met een bootje aan land kunnen komen. Er is geen vaste aanlegplek dus we moeten een klein stukje door het water lopen om op het eiland te komen. Vergeet je laarzen dus niet!

Kortom: groen en fit combineer je tijdens de Natuurwerkdag. Doe mee en meld je aan bij een leuke locatie in de buurt! Alle informatie kan je vinden op www.natuurwerkdag.nl .Geef je daar ook op. De locatieleider weet dan hoeveel gereedschap, koffie, thee en versnaperingen hij/zij mee moet nemen.

 

Doe mee met de groene work-out op de Natuurwerkdag
Advertentie