Zeewolde

Doe mee met de witgoedregeling om energie(kosten) te besparen

De witgoedregeling is een manier waarmee huishoudens met een laag inkomen geld kunnen besparen op hun energiegebruik. Wie een koelkast, vriezer of wasmachine ouder dan tien jaar in huis heeft, kan deze vervangen door een energiezuiniger witgoedapparaat. De gemeente stelt per 1 januari daarvoor een voucher beschikbaar van € 500,- Inwoners die recht hebben op de energietoeslag (= inkomen op 130% bijstandsnorm) komen in aanmerking. 
 
Als u aan de voorwaarden voldoet dan krijgt u één voucher ter waarde van € 500,-. Deze voucher kunt u besteden voor een koelkast, vriezer, koel-vriescombinatie of wasmachine bij de Expert in Zeewolde. Uw oude apparaat ruilt u om voor een nieuwe en levert daarbij de voucher in. Als het om een apparaat gaat boven de € 500,- dan moet u het resterende bedrag zelf bijbetalen. 
 

Het oude apparaat moet minimaal tien jaar oud zijn. U levert altijd uw oude apparaat in. Dus koopt u een wasmachine, dan levert u een oude wasmachine in. Met de regeling willen we apparaten die niet energiezuinig zijn, vervangen door energiezuinige. Alle overige voorwaarden kunt u vinden op www.zeewolde.nl/subsidie-energiebesparende-maatregelen. 

Aanvragen 

De voucher kunt u vanaf 1 januari aanvragen via www.zeewolde.nl/subsidie-energiebesparende-maatregelen. Er zijn een beperkt aantal vouchers beschikbaar en op=op. Voor hulp bij de aanvraag kunt u gratis en zonder afspraak terecht bij het Vraaghuis aan de Stevinweg 2. Iedere dinsdag en donderdag van 13.00-15.00 uur is er financieel spreekuur van MDF.

Bijstandsnorm

Hoeveel geld u aan bijstand kunt krijgen, heet de bijstandsnorm. De bijstandsnorm die voor u geldt, hangt af uw leeftijd en leefsituatie. Voor verschillende minimaregelingen geldt dat uw inkomen niet hoger mag zijn dan een bepaald percentage van de bijstandsnorm. Op www.meerinzicht.nl/uitkering-en-inkomen/bijstandsnorm kunt u zien welke bijstandsnorm voor u geldt. 

Wat kunt u nog meer doen?

De witgoedregeling is een manier om geld te besparen op het energiegebruik. Wilt u meer informatie over energiebesparende maatregelen? Loop dan binnen bij het spreekuur van het Energieloket in de bibliotheek. Of kijk op energieloketflevoland.nl/zeewolde 

Advertentie