Zeewolde

Drie bijzondere najaars-concerten op en rond het carillon van Zeewolde

Rond de kerst zijn er drie bijzondere najaars-concerten op en rond het carillon van Zeewolde, aangeboden door de Vereniging Vrienden van het Carillon Zeewolde

Op 21, 29 en 30 december worden er decemberconcerten georganiseerd in en rondom de Open Haven zijn er weer klanken van het Carrillon te horen.

Er wordt gestart in de warmte met een concert in de RK-zaal van Open Haven. beiaardier Boudewijn Zwart neemt zijn kamercarillon mee. Dit is een oefenbeiaard waarop beiaardiers studeren. Studeren op het torencarillon gaat natuurlijk niet. Omwonenden en toevallige passanten zouden maar last hebben van alle fouten die een beiaardier tijdens het studeren maakt. Maar het kamercarillon heeft een twinkelende klank en laat zich prachtig combineren met het orgel van de RK-zaal.
Hiervoor is de bevlogen organist Gerard de Wit uitgenodigd.

 Drie bijzondere najaars-concerten op en rond het carillon van Zeewolde

Lokale Omroep Zeewolde Uw nieuwsbron uit Zeewolde

Evenals tijdens het Havenconcert in 2018 neemt hij nu ook zijn echtgenote mee: Johanneke de Wit. Johanneke is van beroep fluitist en zal diverse blokfluiten laten horen. Zij zal bewijzen dat er met blokfluit heel wat meer mogelijk is dan wat wij allen van onze lagere schooltijd gewend zijn. Zwart en Wit spelen een kleurrijk klassiek kerstprogramma.
De toegang is gratis. Het concert is om ca. 21.00 uur afgelopen. Na afloop wordt u door de vereniging een gratis drankje aangeboden.

Woensdagavond 21 december ‘22, 20.00 uur
Locatie: RK-zaal van ontmoetingscentrum Open Haven. Toegang gratis!

Carillonconcert rondom Dorpsactiviteit ‘K WIS ‘T

Een prachtige activiteit is de dorpsquiz ‘K WIS ’T. Ook dit jaar doet het carillon weer mee. Om alvast in de stemming te komen speelt Boudewijn Zwart vanaf 15.00 uur op het carillon in samenspel met een door hem ingespeelde geluidsband. Exact om 15.30 uur speelt hij het liedje dat in de dorpsquiz moet worden geraden. Daarna gaat Boudewijn nog even door met feestelijke muziek rond kerst en oud- en nieuwjaar. Het concert is al wandelend in de omgeving van de toren te beluisteren.

Donderdagmiddag 29 december ‘22, 15.00 uur
Locatie: Kerkplein voor ontmoetingscentrum Open Haven

Oud & Nieuw Carillon-PLUS concert met piano en saxofoon

Lokale Omroep Zeewolde Uw nieuwsbron uit Zeewolde

Het carillon van Open Haven wordt deze middag bespeeld door Wim Ruitenbeek, beiaardier van o.a. Hilversum. Boudewijn Zwart bespeelt de piano. Ook zal medewerking worden verleend door de bekende saxofonist Hans Broekhuijsen. Met dansmuziek uit de middeleeuwen en met moderne populaire songs, laten zij letterlijk horen wat ‘oud’ en wat ‘nieuw’. Ook dit concert is al wandelend in de directe omgeving van de toren te beluisteren. Een mooie muzikale afsluiter van het jaar!

Vrijdagmiddag 30 december ’22, 17.00 uur
Locatie: Kerkplein voor ontmoetingscentrum Open Haven

Lokale Omroep Zeewolde Uw nieuwsbron uit ZeewoldeAdvertentie