Zeewolde

Drie keer duurzame aandacht

Op de dag van de duurzaamheid op 10 oktober werd er op 3 verschillende locaties aandacht gegeven aan duurzame initiatieven.
Wethouders Egge Jan de Jonge en Ewout Suithoff gingen op pad om 3 projecten te bezoeken.

Voedselbos

Ze startten bij het Voedselbos. Daar werd het bijenhotel, gemaakt door Donker Groen onthuld. Initiatiefneemsters Evelyn Derksen en Lydia Waterreus mochten het bijenhotel onthullen. Dit is tegelijkertijd een extra bijdrage aan het toch al Bijvriendelijke Zeewolde, waar Zeewolde eerder dit jaar voor is erkend.
Het spreekt voor zich dat het voedselbos bijdraagt aan duurzaamheid waarbij ook educatie een grote rol speelt. Het accent ligt op het samen beleven van natuur en het leren kennen van eetbare gewassen. Het voedselbos is nog steeds in ontwikkeling, maar vordert al goed.

Zonnepanelen

Na de onthulling van het bijenhotel gingen de heren door naar Lamond Verzekeringen en Financiële Diensten. Zij zijn eerder dit jaar verhuisd naar een eigen pand op het Gildenveld (de voormalige Rabobank). Daar hebben zij dit jaar in duurzaamheid geïnvesteerd door op het dak zonnepanelen aan te laten leggen. Directeur en eigenaar Marc Groenveld toonde de zonnepanelen trots aan de wethouders om daarna een mand met leuke producten uit Zeewolde in ontvangst te mogen nemen.

Gasloos

Tot slot hebben de heer de Jonge en de heer Suithoff, familie van Lith bezocht. Zij zijn dit jaar helemaal van het gas af door vervangende investeringen te maken. Zo loopt de elektra via zonnepanelen en is er verwarming via infraroodpanelen. Middels een warmteboiler en een cooker krijgen zij warm water. Met een water-terug-win douche douchen zij 80% zuiniger ten opzichte van een normale douche. Enthousiast deden zij uitleg over al deze energiebesparende maatregelen. Ook zij mochten een mand met heerlijke lokale producten in ontvangst nemen.

Op onze Facebookpagina kunt u de fotoreportage bekijken.

 

Drie keer duurzame aandacht
Advertentie