Zeewolde

Dringende vrijwilligersoproep Germa van der Wel

De afgelasting van Zeewolde Winterworld is een direct gevolg van het tekort aan vrijwilligers. “Mensen zitten nog in hun ‘coronaslaapstand’”, denkt Germa van der Wel (voorzitter Stichting BuurtAED en EHBO-instructeur). Om die reden plaatste zij dit weekend een dringende oproep op social media.

“Het is een landelijk probleem”, weet Van der Wel. “Maar op het moment dat evenementen niet bemand worden, kunnen ze gewoon niet doorgaan. Kijk naar Winterworld. Het is toch eeuwig zonde dat dat niet doorgaat. Niet eens vanwege het geld, maar vanwege het tekort aan vrijwilligers.” Het doet Van der Wel pijn. ‘Hierdoor ontnemen we voor zoveel mensen, vooral kinderen, de heerlijke schaatsperiode in december. De warme chocolademelk op het plein. Het heerlijk kunnen bijkletsen aan de rand van de schaatsbaan.”

Dringende vrijwilligersoproep Germa van der Wel

“Mensen moeten weer een beetje opgeschud worden”, vindt ze. Daarom haar oproep: “Mensen kom uit die slaapstand, proef één keer weer even aan de gezelligheid en de samenhorigheid van het vrijwilligerswerk. Jong en oud die zich inzetten voor ons dorp.” Dit weekend heeft ze met eigen ogen kunnen zien hoeveel plezier je daarmee doet; bij de Z tot Z tocht, waar zij de mobiele EHBO-posten voor haar rekening nam. “Mijn bloed gaat oprecht sneller stromen als ik iedereen weer bezig zie. Ik heb zo genoten, zoveel mensen geknuffeld en bijgekletst. Ja, we hebben het waanzinnig leuk gehad.”

De coronaperiode heeft mensen echter wat afwachtend gemaakt, merkt Van der Wel. “We zitten allemaal in een slaapstand en lijken het idee te hebben: ach, dat komt wel weer een keer. Ik heb het zelf ook ervaren, maar ben met de Nacht van Zeewolde weer begonnen en vond het uiteindelijk weer heel fijn om te doen. Je moet weer in beweging komen. Als we met z’n allen binnen blijven, wordt het wel een heel saai leventje.”

Advertentie