Zeewolde

Duurzaam wagenpark voor gemeente Zeewolde.

Op woensdag 19 juli heeft wethouder Ernst Bron twee elektrische auto's namens de gemeente Zeewolde in ontvangst genomen, als onderdeel van hun duurzaamheidsinitiatieven.

De gemeente heeft als doel om haar wagenpark te verduurzamen, waarbij telkens wanneer een voertuig vervangen moet worden, indien mogelijk, wordt gekozen voor een elektrisch alternatief. Dit heeft geleid tot de vervanging van twee voertuigen door elektrische varianten.

Het wagenpark van Zeewolde bestaat momenteel uit 13 voertuigen, die om de 8 jaar worden vervangen, niet allemaal tegelijkertijd, maar doorgaans 1 à 2 voertuigen per jaar, afhankelijk van de aanschafdatum. Bij elke vervanging wordt zorgvuldig gekeken naar beschikbare elektrische opties die ten minste dezelfde mogelijkheden bieden als het voertuig dat vervangen wordt.

Wethouder bron met de autodealer en een bode op het Raadhuisplein met 2 elektrische autos met gemeente Zeewolde logo erop
Foto: Ruud van Velzen

Zo ondergaat het gehele wagenpark geleidelijk aan een verduurzamingsproces. Dit streven naar duurzaamheid omvat niet alleen de voertuigen, maar ook het handgereedschap, zoals bladblazers.

De gemeente Zeewolde hecht veel waarde aan het welzijn van het milieu, zowel voor de huidige als toekomstige generaties, en wil als voorbeeld fungeren op het gebied van duurzaamheid. Circulariteit en verantwoordelijkheid staan hoog in het vaandel, wat mogelijk de keuze verklaart om één van de nieuwe aanwinsten splinternieuw aan te schaffen, terwijl de andere al enige kilometers heeft gereden.

Voor het opladen van de nu aangeschafte elektrische voertuigen zal gebruik worden gemaakt van de beschikbare openbare laadpalen in de gemeente.

Advertentie