Loading...

Eddy Zoëy Band , 23 februari in The Lux
Eddy Zoëy Band , 23 februari in The Lux

Zaterdagavond 23 februari aanstaande neemt Eddy Zoëy je mee op reis door de NL’s-talige popgeschiedenis. Samen met zijn formidabele band laat Eddy alle iconische Nederlandstalige liedjes horen die inhoudelijk stáán voor exact die tijd.

Van Boudewijn de Groot tot Lil’Kleine; een avond van sentiment en (hard) meezingen, want deze show is één groot feest van herkenning! Kaarten zijn nu al verkrijgbaar voor nog géén 20 euro per persoon.

Eddy vertelt gepassioneerd. De Nederlandse taal in de popmuziek, er is veel over te doen; sommigen haten het, anderen wíllen niet anders. De reden? Muziek in je moerstaal komt harder binnen en dat kan enorm confronterend zijn. Wanneer een lied in het Nederlands wordt gezongen, kun je niet om de inhoud heen. Eddy gaat in op de inhoud en tijdsgeest van alle liedjes die ze spelen.

Van de keurige jaren 50 (‘Ik hou van jou, blijf je trouw’), naar ’t rock-‘n-roll van de jaren 60 (‘Kom van dat dak af’), van de politiek verantwoorde jaren 70 (‘Meneer de President’), naar het Nederpop in de jaren 80 (‘Is dit alles’), van het niks-aan-de-hand in de jaren 90 (‘Het is een nacht’) naar ’n eigenwijs decennium van deze eeuw (‘Watskeburt’) door naar het nú van ‘Drank & Drugs’. En dit is nog maar een béétje van wat voorbij komt! Niet alleen onze muziek verandert (orkest, rock-‘n-roll, rock, disco, punk, dance), maar net zo duidelijk ook de thema’s en ons taalgebruik.

Laat je deze avond meenemen op een pracht-trip door de tijd van het Nederlandstalige lied met onder andere: Doe Maar, Frank Boeijen Groep, Acda & De Munnik, Bløf, Het Goede Doel, André Hazes, Guus Meeuwis, Marco Borsato, Ramses Shaffy, De Dijk, The Scene, De Jeugd Van Tegenwoordig, Nielson, Van Dik Hout, Boudewijn de Groot, Peter Koelewijn, Ronnie Flex; alles komt voorbij in deze supermix van het beste wat Nederland te bieden heeft gehad én nog te bieden heeft!

Dit programma wordt aangeboden vanuit de stichting Zeewolde Live! De stichting voor het verbreden van het culturele aanbod van professionele podiumkunsten aan de inwoners van en bezoekers aan Zeewolde.

Voor overige informatie en/of tickets: www.zeewoldelive.nl

Fotografie: Laura Marijn (copyright)