Zeewolde

Eerste scholierenraad geïnstalleerd

11 maart werd door burgemeester Gorter de eerste scholierenraad gepresenteerd. Leandro, Bas, Muriel, Sterra, Mike, Thijmen en Tijn uit de tweede en derde klas van De Levant hebben zich aangemeld.

Eerste scholierenraad geïnstalleerd

3 scholieren blijken al goede debaters, wat nog wat beloofd voor de aankomende maanden. De scholierenraad komt vier keer per jaar samen. Deze raadsleden bepalen zelf welke thema’s op de agenda komen. Op deze manier kunnen de jeugdige inwoners hun stem laten horen. Aan het einde van het schooljaar wordt de opzet en de werkwijze van de scholierenraad geëvalueeerd.

Na dit jaar zullen deze scholieren in hun raad blijven zitten, maar al wel aan de "overkant" op school zitten. Wel is het de bedoeling dat de scholierenraad aangevuld wordt met een nieuwe aanstroom van derde klassers. Dit mogen alle derde klassers van Zeewolde zijn, ook die elders op school zitten.

De trotse leraar, de heer van Kuieren was ook aanwezig. Vanuit de Levant is hij initiator van de scholierenraad en het programma wat de gemeente met de Levant heeft met onder andere gastcolleges.

 

Foto;s van Ruud van Velzen vindt u op onze Facebookpagina

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie