Zeewolde

Egeldag in Zeewolde

Op zaterdag 5 oktober organiseren de gemeente en de FlevoMeer Bibliotheek een Egeldag in de bibliotheek in Zeewolde. Er worden verschillende, gratis activiteiten aangeboden tussen 10.00 – 14.00 uur.

2019 is door Zoogdiervereniging Nederland uitgeroepen tot het Jaar van de egel. Tuiniers zijn over het algemeen blij met egels. De leuke viervoeters verslinden, luid smakkend, slakken, luizen, pissebedden, kevers en rupsen.

Egel

Toch gaat het niet zo goed met dit stekelige beestje. Doordat tuinen steeds meer verstenen, kunnen de egels weinig voedsel en beschutting vinden.

Op deze Egeldag, zaterdag 5 oktober van 10.00 -14.00 uur, kun je in de bibliotheek van Zeewolde:

  • Kennismaken met een echte egel bij de kraam van Egelbescherming Nederland en ontdekken wat de egelbescherming eigenlijk zoal doet,
  • De Egelquiz doen en daarmee een stekelig lekkere prijs verdienen,
  • Je eigen egeltuin maken in een schoenendoos(deksel),
  • Een smakelijke fruitegel maken en deze, smakkend als een echte egel, opeten,
  • Luisteren naar een verhaal over een egel, voorgelezen door een voorleesopa,
  • Een boek over de egel of een egelknuffel kopen,
  • Een gave slogan bedenken en daarmee je eigen egelhuis winnen.

Terwijl de kinderen met bovenstaande activiteiten bezig zijn, kunnen volwassenen (gratis) advies vragen om de tuin op een egelvriendelijke manier voor te bereiden op de herfst en informatie krijgen over bescherming van de egel in Nederland.

Deze activiteiten zijn mede mogelijk gemaakt door Egelbescherming Nederland, Tuincentrum De Oosteinde, GildenGroen, Bakker Grootkarzijn, Bruna Zeewolde, De Leeuw Snacks, Scapino, Groentekraam Vitamientje, FlevoMeer Bibliotheek en gemeente Zeewolde.

Advertentie