Loading...

Kindersleutels voor Buurt AED
Kindersleutels voor Buurt AED

Na de gigantische actie in Zeewolde dat er binnen een straal van 6 minuten in het dorp een AED 24/7 beschikbaar is ontbrak het nog aan 1 ding. De kindersleutels hingen er nog niet overal bij, deze moesten apart worden aangeschaft.

Stichting BuurtAED Zeewolde is eerder dit jaar een campagne gestart om deze te realiseren. Hiervoor zijn donaties binnenkomen maar met de Haringparty van de Lions ontving de stichting een groot bedrag om het potje voor de kindersleutel voldoende te vullen om deze sleutels allemaal te kunnen bestellen.

16 en 17 september werden de kindersleutels door Germa vd Wel en Bart van Gorp bij de beheerders van de BuurtAED's gebracht en uitgelegd. Deze avonden zijn ook gebruikt om de kasten even na te kijken en de eventuele vragen van beheerders zijn beantwoord. Sommige kasten gingen moeilijk open, dit is nu allemaal verholpen.

Waarvoor een kindersleutel

Kindersleutels zorgen ervoor dat de kracht van de schok van de AED minder is. Van 150 joule wordt dit naar 50 joule gebracht. Maar de kindersleutel zorgt er ook voor dat het apparaat over gaat op kinderprotocol. De begeleiding van het apparaat wordt dan aangepast. De kindersleutel is voor kinderen tot 8 jaar of tot 25 kilo. Door de verlaging van het vermogen is de kans op andere beschadigingen ten gevolgen van de schok een heel stuk kleiner. Het is nu een eenmalige aanschaf, de sleutels kunnen niet over datum gaan.

Het is niet zo, dat wanneer er een AED is zonder kindersleutel, dat kinderen niet geholpen kunnen worden. Maar het is voor het kind, mocht hij of zij gereanimeerd worden beter.

Naast dat Stichting BuurtAED de kindersleutels heeft geregeld zorgen zij ook voor technische ondersteuning voor de BuurtAED’s zorgen ze voor burgerhulpverlening en andere zaken die nodig zijn aangaande de BuurtAED.