Zeewolde

EGZ heeft eigen plek in Zeewolde

Op maandag 29 juni werd voormalig schoolgebouw De Kameleon aan het Kluunpad eigendom van de Evangelische Gemeente Zeewolde (EGZ). Vandaag vond de sleuteloverdracht plaats. Hiermee gaat een jarenlange wens van de EGZ in vervulling: een eigen, vaste plek binnen Zeewolde. De EGZ is opgericht in 1999 en heeft sinds haar bestaan op diverse locaties gekerkt: De Richtingwijzer, de ‘oude’ Levant, de ‘nieuwe’ Levant en meest recent opnieuw in het gebouw van voormalig ’t Wold en de Oriënt.

EGV heeft eigen plek in Zeewolde

De eerste stappen op weg naar een eigen gebouw werden vijf jaar geleden al gezet. Michiel Koelewijn en David Annoff spraken sindsdien geregeld met Maarten de Boer van Gemeente Zeewolde over aankoop. De plannen werden concreter toen de Levant ging verbouwen. Daardoor moest de EGZ, in eerste instantie tijdelijk, uitwijken naar het Kluunpad. Doordat vmbo de Orient en later ook obs ’t Wold uit het pand aan het Kluunpad trokken en Gemeente Zeewolde openstond voor verkoop, werden de plannen werkelijkheid.

“Het feit dat we als EGZ nu een eigen plek krijgen in Zeewolde, voelt als een langgekoesterde wens die in vervulling gaat,” zegt Koelewijn. “Een van onze leden beschreef het in de volgende woorden: ‘Het lijkt alsof we jarenlang een soort rondreizend circus zijn geweest.’ Het geeft nu een bepaalde rust. Vanuit die rust willen we bouwen aan een plek die middenin de Zeewoldense samenleving staat en daar ook aan kan en wil bijdragen.”

Wethouder Wim van der Es zegt bij het overhandigen van de sleutel ‘”Hierbij draagt gemeente Zeewolde de sleutels van het pand over aan de Evangelische gemeente Zeewolde. Wij zijn blij dat het pand weer in gebruik wordt genomen en wensen jullie veel geluk met jullie ‘nieuwe’ kerkgebouw”

In samenwerking met een architectenbureau is een traject opgestart om te werken aan een herkenbare plek die in alle opzichten optimaal voldoet aan de wensen van de EGZ. Annoff: “Het moet een multifunctioneel gebouw zijn, dat meer kan dienen dan alleen de eigen gemeente.”

De Evangelische Gemeente Zeewolde, met ongeveer 500 leden, houdt elke zondag dienst vanaf 10:00 uur. In verband met Corona zijn de zondagse diensten ook via livestream te volgen op YouTube.

Op de foto van links naar rechts: David Annoff, Michiel Koelewijn, Wim van Es, Maarten de Boer.

Advertentie