Zeewolde

Donderdagavond 9 juli: "Zeewolde Kiest"

Donderdagavond 9 juli a.s. zendt de LOZ van 20.00 uur tot 21.00 uur het programma “ZeewoldeKiest” uit.

Presentator Mannes Schoppink ontvangt als gasten de heren Sjoerd Sieburgh Sjoerdsma, directeur van het Windpark Zeewolde BV, en de heer Berthil van de Wiel, voorzitter van het bestuur van De Nieuwe Molenaars.
Met de heer Sieburgh Sjoerdsma zal Mannes Schoppink praten over het partnerschap van het Windpark Zeewolde BV met Vestas en de Rabobank voor de bouw van 83 windturbines, het grootste onshore windproject van Nederland. De bouw van dit windpark heeft een vertraging van bijna een jaar. De heer Sieburgh Sjoerdsma zal ook vertellen wat de oorzaak hiervan was en wat de consequenties zijn.
Ook de vraag of de opgewekte energie geleverd zal worden aan de lokale huishoudens of aan bijvoorbeeld het te ontwikkelen hyperscale datacenter op Trekkersveld 4 komt aan de orde.

Met de heer Berthil van de Wiel zal Mannes Schoppink praten over de plannen van het bestuur van De Nieuwe Molenaars voor de komende jaren en aan wie de opgewekte stroom moet worden geleverd.

Logo Zeewolde Kiest

Deze aflevering van ZeewoldeKiest is de laatste voor het Zomerreces, de volgende aflevering van ZeewoldeKiest is begin september 2020.

De LOZ is te beluisteren op 106.4 FM en via www.lokaleomroepzeewolde.nl

Advertentie