Zeewolde

Eigenaren recreatiewoning moeten dwangsom betalen

De eigenaren van een recreatiewoning in Zeewolde moeten een dwangsom van 25.000 euro aan de gemeente betalen. Dat heeft de Raad van State bepaald, zo schrijft Omroep Flevoland. De eigenaren zouden in 2018 permanent in hun recreatiewoning hebben gewoond en dat is niet toegestaan.

Dwangsom illegale bewoning vakantiehuis

De dwangsom werd al eerder opgelegd maar de eigenaren gingen daartegen in beroep. De bezwaarschriftencommissie gaf hen gelijk, maar de gemeente negeerde het advies en eiste dat de boete gewoon werd betaald.

De bezitters van de vakantiewoning gingen vervolgens bij de rechter en later nog bij de Raad van State in beroep.

De eigenaren van de vakantiewoning stelden bij de Raad van State dat ze een vast woonadres in Biddinghuizen hebben en daar ook staan ingeschreven in de gemeentelijke basisregistratie.
Bij diverse controles zou echter gebleken zijn dat het stel een groot deel van 2018 in de recreatiewoning in Zeewolde woonde en dat zij hun hoofdwoning in Biddinghuizen verhuurden. Ze woonden dus alleen op papier in Biddinghuizen en dat vond de Raad van State niet relevant genoeg voor kwijtschelding van de boete.
Zowel de rechter als de Raad van State hebben nu de gemeente in het gelijk gesteld. De boete moet daarom worden betaald.
Advertentie