Zeewolde

Elize Polderman loopt ZtotZ voor de Tim Foundation

In een interview in WWW@Zondagmorgen heeft Elize Polderman haar betrokkenheid bij de Tim Foundation en de strijd tegen energiestofwisselingsziekte toegelicht.

Elize, die deelneemt aan de aankomende van ZtotZ van 15 op 16 september, loopt ter ere van haar overleden broer Tim en hoopt een aanzienlijk bedrag op te halen voor onderzoek naar de ziekte.

Elize vanaf een berg met een fictief bordje zeewolde en logo Tim foundation

De Tim Foundation, opgericht in 2004 en vernoemd naar Elize's jongere broer die in 2019 overleed aan de gevolgen van de ziekte van Leigh, heeft als doel fondsen zoveel mogelijk geld inzamelen voor het onderzoek en de ontwikkeling van het medicijn voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Kinderen die aan deze ziekte lijden beginnen elke dag alsof ze werken met een halflege batterij, wat hun energieniveau symboliseert.

Elize beschreef haar relatie met Tim als een van liefde en inspiratie. Ondanks zijn lichamelijke beperkingen was Tim een bron van vreugde voor velen om hem heen. Ze benadrukte hoe de stichting zich inzet voor het verzamelen van fondsen en bewustzijn voor de ziekte, met evenementen zoals jaarlijkse golftoernooien.

55 kilometer op 16 september

Nu doet zij mee met de ZtotZ tocht, ze loopt 55 kilometer en start om 7 uur in de ochtend op zaterdag 16 september. Met het Z tot Z-evenement in het vooruitzicht hoopt Elize met haar inspanningen niet alleen eer te betonen aan haar broer Tim, maar ook een aanzienlijk bedrag te verzamelen voor de strijd tegen energiestofwisselingsziekte.
In 2012 heeft Elize al eerder meegelopen, toen als 12 jarige met haar moeder en Anne Clerx en Mireille Wessels. Toen werd er € 1000,00 opgehaald.

Hoe te Doneren

Belangstellenden kunnen bijdragen aan Elizes wandeling via de Tim Foundation Facebook-pagina of de officiële website. Alle donaties gaan rechtstreeks naar het onderzoek, zonder dat er iets aan de strijkstok blijft hangen. Ook een vriend van Elize heeft na een oproep van haar besloten mee te wandelen en zijn eigen actie voor de Tim Foundation opgestart.


Advertentie