Zeewolde

Europese teldag van trekvogels ook in Zeewolde

Kom ook eens kijken op zaterdag 30 september

Zaterdag 30 september is het weer internationale trekvogelteldag “EuroBirdwatch”. In Zeewolde is de vogeltelpost bij de Biezenburcht op de Knardijk tussen Zeewolde en Harderwijk.

In meer dan veertig landen in heel Europa en daarbuiten worden gedurende deze dag alle overvliegende vogels geteld.

De vogelwerkgroep van IVN Zeewolde doet aan die dag mee. In Zeewolde is de vogeltelpost bij de Biezenburcht op de Knardijk tussen Zeewolde en Harderwijk. Dat is “the place to be” voor iedereen die dat wel eens mee wil maken. Enthousiaste vogelaars zullen die dag aanwezig zijn. Vanaf 7.00 uur 's ochtends tot 17.00 uur ‘s middags worden alle vogels geteld die hier te zien en te horen zijn.

In Nederland coördineert Vogelbescherming deze telling. Vorig jaar werden tijdens de Eurobirdwatch in Europa 4,6 miljoen trekvogels geteld. Ook in Nederland. Ons land is nu eenmaal een fantastisch vogelrijk land. Het is een feest om de trekkende roofvogels, watervogels, zangvogels etc. voorbij te zien komen. En af en toe zitten er verrassende vogels tussen, zoals in vorige jaren de Visarend, de Purperreiger of de Beflijsters.

Wie zelf een kijkje wil nemen bij dit gebeuren is de hele dag van harte welkom bij de Biezenburcht.

Je hoeft niet te reserveren, gewoon langskomen De aanwezige tellers vinden het leuk om hun passie voor de natuur met je te delen. Ze vertellen je waar ze mee bezig zijn. Welke vogels er overvliegen. Je mag door hun telescoop kijken naar vogels. Of kom gewoon lekker genieten van de unieke natuur van het Harderbroek, het Wolderwijd en het boerenland en de overvliegende vogels.

Advertentie