Zeewolde

Examen afgelegd door 57 Levant-leerlingen

Op de Levant in Zeewolde hebben de afgelopen periode 57 leerlingen in het vmbo-tl (4 mavo) hun examens afgelegd. Afhankelijk van het gekozen profiel hebben zij examen gedaan in de vakken: Nederlands, Engels, Duits, Frans, geschiedenis, aardrijkskunde, Nask1 (natuurkunde), Nask2 (scheikunde), wiskunde, economie en/of biologie.

Vanwege de (voorbije) coronaperiode konden leerlingen kiezen uit drie tijdsvakken om hun examens af te leggen: half mei, half juni of begin juli. De meeste leerlingen kozen voor het eerste tijdvak, dus zij zijn nu in afwachting op hun uitslagen. Die krijgen zij te horen op donderdag 9 juni.

Examen afgelegd door 57 Levant-leerlingen

Daarna mag elke leerling maximaal twee herkansingen doen - normaliter is dit er één, maar de overheid heeft leerlingen nu een extra herkansing aangeboden.

Herkansen/cijfer verbeteren kan in het tweede of het derde tijdvak. Ze mogen dat aangeven als ze op de uitslagdag de voorlopige cijferlijst hebben gekregen. De overheid heeft bepaald dat leerlingen één niet-kernvak mogen wegstrepen, waardoor de kans op slagen groter is.

Vanuit NPO-gelden is de afgelopen tijd binnen RSG Levant extra ondersteuning geboden aan de leerlingen. "Veel mavo 4-leerlingen zagen wij zelfs nog in de examenperiode dagelijks studeren en om hulp vragen in ons OLC (open leercentrum)", zegt een woordvoerder. "We zijn trots op hun inzet!"

Advertentie