Zeewolde

Schelpenbuurt Polderwijk duurzaam ingericht

Op 6 juli heeft het college het ontwerp inrichtingsplan voor de nieuw te bouwen wijk Schelpenbuurt in de Polderwijk vastgesteld.

In een inrichtingsplan staat beschreven hoe de openbare ruimte van een gebied wordt ingericht. Daarbij wordt vooral rekening gehouden met toegankelijkheid, parkeervoorzieningen, beplanting, speelvoorzieningen en veiligheid. Uniek voor de Schelpenbuurt is dat in dit plan extra aandacht is besteed aan het aspect duurzaamheid.

Duurzaamheidskader Polderwijk

In 2020 is een duurzaamheidskader Polderwijk opgesteld. In dit kader staat een Top 11 van duurzaamheidseisen waaraan de woningbouwplannen van projectontwikkelaars zijn getoetst.

Extra aandacht voor duurzaamheid bij inrichting nieuwe woonwijk Schelpenbuurt

Hier staan bijvoorbeeld zaken in als: rekening houden met herkomst van de bouwmaterialen, het toepassen van hergebruikt materiaal, het natuurinclusief bouwen enz.

Omdat voor de woningbouw veel extra aandacht is gevraagd voor duurzaamheid, heeft de gemeente dit ook bij de inrichting van de openbare ruimte extra laten meewegen. Het inrichtingsplan wordt binnenkort uitgewerkt in een technisch bestek en beplantingsplan. De bouw van de woningen start naar verwachting vanaf eind oktober 2021. Als de woningen gebouwd zijn, wordt de openbare ruimte volgens het plan ingericht.

Het inrichtingsplan is in te zien op de website www.zeewoldenieuwbouw.nl

Advertentie