Zeewolde

Faruk doet dringende oproep voor financiële steun aan Turken en Syriërs

Na de grote aardbeving in Turkije en Syrië van begin vorige week zijn in Nederland vele hulpacties op touw gezet. De landelijke actiedag van Giro555 bracht woensdag zelfs bijna 89 miljoen euro op. “Ik wil graag ieder persoon bedanken die zijn of haar steentje heeft bijgedragen”, vertelde Faruk tijdens het LOZ-radioprogramma Van de Beek Draait Door.

Faruk heeft zelf ook familieleden die getroffen zijn door de aardbeving. De grootste schade werd aangericht in het zuiden/zuidoosten van Turkije, maar “in vijf steden in het noorden was de beving ook voelbaar”. Faruk spreekt van “een grote ramp”, die een gebied heeft getroffen dat tweeënhalf keer zo groot is Nederland. “Zo’n 13,5 miljoen mensen zijn getroffen. Dat raakt je. Ook als mens.”

Faruk doet dringende oproep voor financiële steun aan Turken en Syriërs

Uit zijn naaste omgeving zijn sommigen daar zelfs heen gegaan om te helpen, vertelde Faruk. Zelf heeft hij onder meer geholpen met het inpakken van spullen die op een vrachtwagen naar Turkije zijn gegaan. Deze hulpgoederen zijn inmiddels in het land aangekomen en ook de medische zorg is op gang gekomen. Waar momenteel de meeste behoefte aan is, is aan geld. “Om mensen op te vangen, worden containerwoningen geproduceerd en daar is geld voor nodig. Het beste wat je kunt doen, is dus geld doneren.”

Luister hier het volledige interview:

Advertentie