Zeewolde

Feestelijke Nationale Voorleesdagen in de Bibliotheek

Van woensdag 23 januari tot en met zaterdag 2 februari zijn het weer bijzondere Voorleesdagen in FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde. Tien dagen lang draait alles om voorlezen en mooie boeken voor de allerkleinsten. 

Feestelijke Nationale Voorleesdagen in de Bibliotheek

Voorleesontbijt

Als start van deze feestelijke dagen wordt groep 1 van de basisschool ’t Kofschip ‘s morgens getrakteerd op een voorleesontbijt in de bibliotheek waarbij Burgemeester Gorter zal voorlezen.

Voorleesfeestjes voor alle jonge kinderen (2 tot 6 jr.) Eigenzinnig Theater ZieZus brengt de voorstelling “ Een huis voor Harry.”
In deze voorstelling zien we Harry de huiskat die verdwaald raakt. Kunnen de kinderen in de zaal Harry helpen de weg naar huis terug te vinden?
Een vrolijke en aaibare meespeelvoorstelling met liedjes.

Knutselwedstrijd

Tineke Willekes komt voorgelezen met gebaren uit het boek “Een huis voor Harry”, prentenboek van het jaar 2019 van Leo Timmers. Na het voorlezen is er een knutselwedstrijd, “knutsel een huis voor Harry”.
De drie mooiste en origineelste huizen krijgen een prijs, beschikbaar gesteld door Pannenkoekenhuis Hans en Grietje, Bruna Zeewolde en de FlevoMeer Bibliotheek. De bekendmaking is op 30 januari.

Als slot van het programma in de Bibliotheek staat een interactieve voorleesmiddag met Het boek “Ossip en de onverwachte reis” gepland. Dit boek van Annemarie van Haeringen is ook één van de top 10 prentenboeken van het jaar 2019. Na het voorlezen zijn er aansluitend leuke activiteiten te doen met Ossips’ rode draad, als rode draad.

In FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde wordt iedere eerste en derde woensdagmiddag van de maand voorgelezen aan jonge kinderen. Voorlezen is waardevol voor hun taalontwikkeling. Ze leren nieuwe woorden, vergroten hun taalbegrip en leggen hiermee de basis voor het leren lezen. Voorlezen maakt dus van kleintjes grote lezers.

Programmaoverzicht en tijden:
Eigenzinnig Theater ZieZus, Woensdag 23 januari – 15:00 tot 15:45 uur
Voorlezen met gebaren en knutselen, Vrijdag 25 januari – 15:30 tot 16:30 uur
Interactieve voorleesmiddag Ossip, Woensdag 30 januari – 15:30 tot 16:30 uur
De feestjes zijn gratis te bezoeken. Wel graag een kaartje reserveren via de website of aan de servicebalie in de bibliotheek i.v.m. het aantal beschikbare plaatsen.

Voor meer informatie, contactgegevens en openingstijden: www.flevomeerbibliotheek.nl

Advertentie