Marathon van reanimatie cursussen gestart

Marathon van reanimatie cursussen gestart

Op 16 januari is de eerste van totaal 18 reanimatie cursussen met AED gegeven. De meer dan 400 deelnemers zijn donateurs van de buurt-AED's. De EHBO vereniging stelt deze cursus gratis beschikbaar voor donateurs. Op deze manier komen er tegelijkertijd meer burgerhulpverleners bij.

Iedereen die deze cursus heeft gedaan kan zich aanmelden bij HartslagNu. Op het moment van reanimatie roept HartslagNu burgerhulpverleners op om naar het slachtoffer te gaan om te reanimeren of hulp te verlenen bij de reanimatie. Of worden ze opgeroepen om de dichtstbijzijnde beschikbare AED te halen en te brengen naar het slachtoffer.

Wethouder Winnie Prins opende deze serie van cursussen waarvan de meeste worden gegeven door Germa van der Wel en Emmy te Rietstap. Met hulp van andere EHBO vrijwilligers. De wethouder deelde aan iedere cursist een Kiss of Life Sleutelhanger uit. Aan het einde van de avond ontvingen de cursisten een certificaat als bewijs van deelname en die tevens nodig is om aan te melden als burgerhulpverlener.

Op onze Facebookpagina staat een uitgebreide fotorepportage

Advertentie