Loading...

Feestelijke opening Nawaka 2018 in centrum Zeewolde

 

Het ene scoutingevenement is nog niet afgelopen, of het volgende komt er alweer aan!

Van 6 tot 15 augustus wordt op Scoutinglandgoed Zeewolde het Nationaal Waterkamp (Nawaka) georganiseerd. Vierduizend scouts in de leeftijd van 7-18 jaar oud ondernemen 10 dagen lang uitdagende activiteiten in en rondom het water van het Nuldernauw. Nawaka is onderdeel van Scouting Nederland en wordt georganiseerd door 700 vrijwilligers van Scouting Nederland. De opening van het waterkamp is op dinsdag 7 augustus om 14.00 uur tot 16.00 uur op het Raadhuisplein in Zeewolde.

Van 13.00 uur tot 14.00 uur zal er een voorprogramma zijn op het Raadhuisplein wanneer alle 4.000 deelnemers binnendruppelen. Om 14.00 uur zal er op het podium een creatieve show te zien zijn in het thema van Nawaka 2018; ‘Ondersteboven’. Rond 14.30 uur zal Burgemeester van Zeewolde, Gerrit Jan Gorter, samen met de projectleiders van het evenement Nawaka 2018 officieel openen. 

Er zal een optreden zijn van het muzikale duo ‘Sjors & Eef’, zij zingen het themalied ‘Ondersteboven’ dat speciaal voor Nawaka geschreven is. Sjors & Eef zijn zelf twee waterscouts die in hun vrije tijd graag muziek maken en optreden.

De 4.000 scouts zullen tijdens de opening hun subkamp t-shirt in de kleur van hun subkamp dragen. Het Nawakaterrein op Scoutinglandgoed Zeewolde is ingedeeld in acht subkampen. Elke leeftijdscategorie van de kinderen heeft een eigen subkamp en een eigen kleur. Al die verschillende kleuren t-shirts geeft natuurlijk een feestelijk beeld.

Tijdens de opening van Nawaka 2018 is het Raadhuisplein afgesloten voor lokale of toeristische bezoekers. Het gemeentehuis blijft wel bereikbaar.


(Foto's: Opening Nawaka 2014, Roermond)