Zeewolde

Indrukwekkende closing ceremony Roverway 2018

Nederlandse editie Roverway 2018 een groot succes!

Donderdagochtend 2 augustus, is Roverway 2018 feestelijk afgesloten op Scoutinglandgoed Zeewolde. Tijdens de closing ceremony werden de vlaggen van elk land weer naar beneden gehaald en genoten de scouts van een aftermovie van het evenement. Roverway werd symbolisch overgedragen aan de volgende organisatie van het evenement. Gisteren hadden de scouts al een afsluitend feestje om te vieren dat Roverway 2018 een groot succes was. De scouts hebben 4 nachten overnacht op het Scoutinglandgoed en hebben een geweldige tijd gehad in Nederland. Vandaag vertrekken zij weer naar huis.

Aan Roverway 2018 deden 4.500 scouts uit meer dan 50 landen mee. De scouts startten met een overnachting op het strand van Scheveningen, waarna ze in groepen van ongeveer 50 scouts zes dagen op hun Path (expeditie), door Nederland zijn gereisd. Vervolgens reisden ze af naar Scoutinglandgoed Zeewolde, waar het gezamenlijke kamp plaatsvond. De volgende editie van Roverway is in 2024. Het is nog niet bekend waar deze editie plaats zal vinden.

Wereldwijd zijn meer dan 40 miljoen kinderen en jongeren lid van Scouting in meer dan 150 landen en gebieden. Dankzij Scouting worden deze jongeren met elkaar verbonden. Om internationale ontmoetingen mogelijk te maken organiseren Scoutingorganisaties wereldwijd diverse internationale kampen en Jamborees. Scouting Nederland organiseerde in de zomer van 2018 het Europese evenement Roverway.

Nawaka

Voor een heel aantal vrijwilligers van Scouting Nederland zit het werk er na de sluiting van Roverway 2018 nog niet op. Zij kijken vooruit naar Nawaka 2018, dat maandag 6 augustus start op Scoutinglandgoed Zeewolde. Nawaka staat voor Nationaal Waterkamp en is een kamp voor circa 4.000 waterscouts in de leeftijd van 7 -18 jaar oud van Scouting Nederland. Gedurende deze 10 dagen ondernemen de scouts allerlei uitdagende activiteiten op en rondom het water van het Nuldernauw.

Advertentie