Loading...

Fotoclub Zeewolde in oprichting
Fotoclub Zeewolde in oprichting

De fotogroep Zeewolde Z.O.Z ( Zeewolde-ontmoet-Zeewoldenaren) heeft een aantal jaren een basiscursus digitale fotografie verzorgd. Aan het eind van elke cursus werd er regelmatig de wens geuit om een vervolg te geven aan de bijeenkomsten in de vorm van een club of dergelijke.

Bij de initiatiefnemers van de Z.O.Z. basiscursus is het idee ontstaan om een fotoclub op te richten. Daarmee is aan de slag gegaan met voorbereidingen zoals het opstellen van statuten en huishoudelijk reglement etcetera. Nu is het moment daar dat er een fotoclub in oprichting is. De club is bedoeld voor de beginnende of gevorderde hobby fotograaf, die het leuk vindt om met gelijkgestemden te praten over zijn of haar hobby, resultaten te bespreken of gewoon samen met de camera er op uit te gaan.

Fotoclub Zeewolde wordt een laagdrempelige fotoclub, wat niet wil zeggen dat er geen drempel is. Het is niet zo dat u wordt beoordeeld door een ballotagecommissie, maar zij vinden wel dat er een verschil is tussen kiekjes schieten met een mobiele telefoon en het fotograferen met een digitale of analoge spiegelreflex- of systeemcamera. De club is niet bedoeld voor de eerste categorie.

Belangrijke onderdelen tijdens de clubavonden zullen de fotobesprekingen zijn, maar denk ook aan organisatie van lezingen, het uitnodigen van sprekers en organiseren van excursies. Ook zijn ze van plan commissies/taakgroepen op te richten die zich specifiek richten op bijvoorbeeld natuur-, portret- of macrofotografie.

Indien u geïnteresseerd bent om deel uit te maken van de op te richten vereniging kunt u een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met fotoclub als onderwerp, en krijgt u van de fotoclub enquêteformulier. De enquête is louter en alleen bedoeld om het toekomstig bestuur inzicht te geven, wat de wensen zijn van aspirant leden. Het enquêteformulier kunt u ingevuld weer terugsturen naar het genoemde e-mailadres. Omdat er een maximum wordt gesteld aan het aantal leden, zal het tijdstip van ontvangst van het ingevulde formulier bepalen of u op de aanmeldingslijst, dan wel de wachtlijst wordt geplaatst. De jaarlijkse contributie zal naar verwachting in de range van € 75 en € 100,-- komt te liggen, onder meer afhankelijk van het aantal inschrijvingen.