Zeewolde

Gedichtenwedstrijd ‘De toekomst is Nu: 75 jaar Vrijheid, wat betekent dat voor jou?'

In het kader van 75 jaar vrijheid organiseren we begin 2020 een gedichtenwedstrijd met het thema 'De toekomst is Nu: 75 jaar Vrijheid, wat betekent dat voor jou?'. De wedstrijd is bedoeld voor kinderen van 10 t/m 14 jaar en vindt plaats in februari en maart en is in samenwerking met de professionele dichters Hein Walter en Aartje Kabbedijk. Op Nationale Gedichtendag, donderdag 30 januari tussen 15.00 en 16.30 uur, wordt de wedstrijd geopend door Aartje Kabbedijk in de Flevomeerbibliotheek.

Gedichtenwedstrijd 75 jaar vrijheid de Verbeelding

Aartje Kabbedijk is bekend van de pluk-poëzie. Zij zal in februari en maart iedere woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur in de Flevomeerbibliotheek aanwezig zijn om kinderen en volwassenen te ondersteunen bij het maken van gedichten.

Daarnaast is de dichter Hein Walter uit Almere regelmatig in de scholen van Zeewolde te vinden om bovenbouwgroepen les te geven en te inspireren om vrije gedichten te maken rondom dit thema.
Beide dichters nemen zitting in de deskundige jury, evenals Mannes Schoppink, welbekend om zijn vaardige en humorvolle schrijfstijl en liefde voor poëzie.

De wedstrijd

De gedichtenwedstrijd is opgesplitst in 2 doelgroepen:

  • bovenbouwgroepen van het basisonderwijs 10 t/m 12 jaar
  • onderbouwgroepen van het Voortgezet Onderwijs 12 t/m 14 jaar.

Er zijn 3 dichtvormen mogelijk:

  • Het Elfje
  • De Limerick
  • De Vrije vorm

De Limerick en de Vrije vorm mogen maximaal 40 woorden hebben. De einddatum voor het inleveren van gedichten is 31 maart 2020. Winnaars worden ook ingezet bij activiteiten rondom 75 jaar Vrijheid en uiteraard op Bevrijdingsdag 5 mei 2020.

Heb je een mooi gedicht geschreven? Stuur deze dan in via de website van Verbeelding&CO: http://verbeeldingenco.nl/gedichtenwedstrijd/
Wie weet word jij de winnaar van de gedichtenwedstrijd 2020! Dit project wordt mogelijk gemaakt door Verbeelding&CO, De Cultuurmakelaar, FleCK en de gemeente Zeewolde.

Met het thema '75 jaar vrijheid' wordt ook een fotowedstrijd georganiseerd. Daarover lees u meer op deze website.

Advertentie