Zeewolde

‘Geen extra controles bij De Basisz’

Kringloopwinkel De Basisz hoeft zich geen zorgen te maken over de nieuwe registratieplicht. Dat gaf burgemeester Gerrit Jan Gorter donderdagavond aan tijdens de gemeenteraadsvergadering van Zeewolde.

Angela Huckriede (VVD) gaf aan dat landelijk bij vele kringloopwinkels zorgen bestaan over de registratieplicht. “Ter voorkoming en bestrijding van witwassen wil de overheid een digitaal opkopersregister instellen, waardoor alle opkopers en verkopers van tweedehands spullen worden verplicht de goederen en de mensen die deze aanbieden te registreren.” Huckriede ziet niet in waarom De Basisz hieraan mee zou moeten doen. “De Basisz koopt niets op, maar biedt de door mensen geschonken spullen ter verkoop aan. Daar zijn ze bijzonder succesvol in en De Basisz komt op ons niet over als een broedplaats voor witwaspraktijken.”

‘Geen extra controles bij De Basisz’

Burgemeester Gorter is het met haar eens. “We zien dan ook geen reden hier te gaan optreden, want we hebben echt niet het gevoel dat bij De Basisz sprake zou zijn van ondermijning of witwassing. We zien dus geen enkele aanleiding om daar extra controles te gaan uitvoeren. De Basisz kan rustig doorgaan met het goede werk wat zij in onze gemeenschap doet.”

Advertentie