Zeewolde

Gemeente herkent zich niet in uitspraken Ransijn

“De gemeente Zeewolde herkent zich op geen enkele manier in de uitlatingen en antwoorden van de heer Ransijn”, zegt een woordvoerder van de gemeente in reactie op de woorden van Gert-Jan Ransijn. De voorzitter van de Vereniging van Eigenaren van Buitenplaats Horsterwold gaf eerder aan het ‘teleurstellend’ te vinden ‘dat de gemeente achteraf haar interesse verloor zodra het eigen belang van de gemeente er niet meer was’.

“De gemeente stelt vast dat op veel punten een onjuiste weergave van de feiten wordt gegeven”, zegt de gemeentewoordvoerder. “Er ontstaat geen helder en eerlijk beeld van de al twintig jaar lopende gesprekken en gerechtelijke procedures.”

Tot nu heeft de gemeente vrijwel alle gevoerde rechtszaken gewonnen, wordt ter verduidelijking aangegeven.

Gemeente herkent zich niet in uitspraken Ransijn

“Tot en met de Raad van State is de gemeente in het gelijk gesteld dat er in het park Horsterwold sprake is van niet-legale permanente bewoning. Waarmee het tegendeel van veel van wat de heer Ransijn stelt, wordt onderbouwd.”

De gemeente onderstreept het “jammer” te vinden “dat de gesprekken met de vorige voorzitter niet hebben kunnen leiden tot concrete afspraken”.

Advertentie