Zeewolde

Geslaagde zeilwedstrijden op het Wolderwijd

Afgelopen zaterdag vonden op het Wolderwijd, het prachtige randmeer tussen Harderwijk en Zeewolde de jaarlijkse Wolderwijdcup zeilwedstrijden plaats. De weersvooruitzichten waren op woensdag en donderdag nog slecht, maar vrijdag bleek dat zaterdag een mooie zeildag zou worden.

Voor de 4 wedstrijden die nodig zijn voor de Wolderwijdcup klassering hadden 19 deelnemers zich ingeschreven. Zeilboten van verschillend formaat, met of zonder kajuit konden tegelijkertijd starten en finishten na 2 of 3 ronden. Er waren 5 dezelfde soort zeilboten, type FF65. De volgorde van finish geeft dan gelijk de klassering. Voor de andere deelnemers is een correctie factor op de tijd nodig om alle schepen van gelijke waarde te laten zijn.

Geslaagde zeilwedstrijden op het Wolderwijd

Om half elf was de eerste start en moesten 2 ronden gevaren worden in een Up-down baan. Dit betekent dat na de start tegen de wind moet worden opgekruist naar de bovenboei en dan voor de wind wordt teruggevaren naar de beneden boei. De eerste boot finishte na 36 minuten en een klein half uur later kwam de laatste boot over de finish. Na een paar kleine aanpassingen aan de baan volgde de tweede start, dit keer 3 ronden. Tijdens deze tweede wedstrijd kreeg het startschip Anna Maria bezoek van Zeewolde wethouder sport, Ewout Suithoff, vergezeld met zijn zoon. Van de aanwezige wedstrijdleiding en Jan Dunnewind die de wethouder en zoon in zijn sloep meegenomen had, kreeg Suithoff uitgelegd wat er allemaal bij de zeilwedstrijden komt kijken en wat er gebeurt bij de startprocedure. Dit werd bij de derde start in praktijk gebracht met de bediening van de luchthoorn en de seinvlaggen. Na 4 wedstrijden kon de einduitslag berekend worden en volgde na een prachtige zeildag om vijf uur de prijsuitreiking bij de Bolschuit.
1e Prijs voor BAB, 2e prijs voor De Rooje Draak en 3e prijs voor Ademenadem. Bij de FF65 heeft Face2Face gewonnen.

Advertentie