Zeewolde

Gezellig binnenkomen in Wolderhave

Woensdag 11 oktober liep de hal van appartementencomplex Wolderhave aan het Raadhuisplein vol met bewoners. Vier weken lang hadden ze Sylvester van den Hengel aan het werk gezien, met hem gesproken en naar hij aangeeft ook lief en leed gedeeld, en nu was het werk voor hem gedaan.

Initiatiefnemers Erna Rietstra en Maureen van de Hoef hadden het Wonen+fonds van Woonpalet ontdekt wisten en wisten via die weg te bewerkstelligen dat hij met een prachtige muurschildering de wat saaie hal tot een tropische belevenis mocht omtoveren. Een mooi bankje en varens completeren nu het geheel.

schilder poseert voor zijn muurschildering

Gerrit Bos, directeur-bestuurder van Woonpalet vertelde dat dit fonds beoogt het met een financiële ondersteuning bewoners mogelijk te maken een plus aan hun wonen te geven.
Zeewoldenaar Sylvester van den Hengel gaf uitleg over de totstandkoming van dit als het ware uit de muur springende tafereel. In zijn achterhoofd zweefde daarbij de gedachte dat de bewoners vanaf hun balkon een pracht uitzicht over de Aanloophaven hebben, maar geen tuin. Nu hebben ze bomen, vogels en watervallen.

De succesvolle verandering van hun hal werd door de aanwezigen vervolgens met een drankje gevierd. 

Foto's en verslag : Ruud van Velzen

Advertentie