Zeewolde

Mariëlle staat andere toeslagenouders bij

De afwikkeling rondom de toeslagenaffaire is nog lang niet voorbij. Er is nog veel onduidelijk en nog niet afgehandeld. In het theaterstuk “Vecht” wat door het land gaat, wordt dit ten tonele gebracht. Dit theaterstuk is niet alleen voor gedupeerden, maar ook voor (gemeente) bestuurders, organisaties die gedupeerden moeten helpen en iedereen die ook maar iets wil leren over hoe het is om gedupeerde te zijn.

Mariëlle uit Zeewolde is bij meerdere voorstellingen aanwezig om andere gedupeerden bij te staan, maar ook om tijdens de voorstelling met elkaar de emoties te verwerken en ervoor te zorgen dat mensen niet vol in alle emoties naar huis gaan. Ook andere belangstellenden die informatie willen of vragen hebben, staat Mariëlle te woord staan om deze te beantwoorden.

“Vecht”; een actueel theaterstuk over het toeslagenschandaal
In opdracht van Likeminds schreef Maxine Palit de Jongh een actueel theaterstuk over de toeslagenaffaire.“Vecht” maakt de verwoestende gevolgen van deze affaire (waar tienduizenden ouders ten onrechte werden aangemerkt als fraudeur) voelbaar. De voorstelling tourt t/m 7 dec door het land.

In “Vecht” wordt de ondergang van Zafirah geschetst: een jonge levenslustige vrouw die werkt voor de juridische afdeling van een overheidsinstelling, twee kinderen opvoedt en geplet wordt in de racistische raderen van de overheid. De monoloog maakt de verwoestende gevolgen van de toeslagenaffaire (waar tienduizenden ouders ten onrechte werden aangemerkt als fraudeur) voelbaar.

“Ik teer op tekorten - Dat is nog erger dan op niks”

Makers
Makers Maxine Palit de Jongh, Nadia Amin, Zephyr Brüggen waren met de voorstelling genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs 2023. Daarnaast was actrice Nadia Amin genomineerd voor de Theo d’Or, de VSCD Toneelprijs voor de meest indrukwekkende dragende rol in Vecht.

Tournee
Tot en met 7 december 2023, waarbij 1 november de voorstelling te zien is in Amersfoort en op 1 december in Nijkerk.

Contact met Mariëlle
Wil jij ook in contact komen met Mariëlle om je verhaal te delen of om haar als ervaringsdeskundige vragen te stellen, of wellicht zou je de voorstelling willen bijwonen als mede-benadeelde of geïnteresseerde, stuur dan een email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kijk voor meer informatie over de voorstelling op: likeminds.nl/voorstellingen/vecht

Advertentie