Zeewolde

Gezellige vrijwilligersavond op RSG Levant

Zeewolde telt momenteel zo’n 2.500 tot 3.000 vrijwilligers. Dat gaf wethouder Winnie Prins woensdagavond aan tijdens de radio-uitzending van Van de Beek Draait Door. Zij was op dat moment op RSG Levant, waar ruim honderd van deze vrijwilligers in het zonnetje werden gezet.

De vrijwilligers konden op de Levant genieten van een speciale theatervoorstelling, die werd georganiseerd in samenwerking met vrijwilligersacademie Amsterdam. Verslaggever Edwin Hazenberg was daarbij aanwezig en zocht Renate Vos-Van Ittersum op. Zij is vrijwilligerscoördinator bij de lokale vrijwilligerscentrale Zeewolde voor elkaar. “Vrijwilligerswerk in onbetaalbaar”, gaf zij aan. “Als vrijwilligers zouden staken, ligt het hele land plat.”

Gezellige vrijwilligersavond op RSG Levant

Wethouder Winnie Prins is blij dat deze avond in het leven is geroepen. “Wij willen de mensen die hier zijn bedanken voor al hun inzet voor de gemeente Zeewolde. Vrijwilligerswerk is veel omvattender en groter dan wat je ziet.” Ze sprak de wens uit het liefst iedere maand vrijwilligers in het zonnetje te zetten.

Prins heeft eerder al aangegeven vanuit het motto ‘We moeten het samen doen’ wel wat te voelen voor een “vrijwilligersdienstplicht” en herhaalde woensdag deze boodschap. “Omdat ik weet dat het ook heel veel plezier biedt.” Renate Vos-Van Ittersum is al blij met iedere nieuwe vrijwilliger. Zij nodigt geïnteresseerden uit een kijkje te nemen op de website van Zeewolde voor elkaar. (foto’s: Ruud van Velzen)

Advertentie