Zeewolde

Gezond Zeewolde Challenge

Regelmatig krijgen mensen van hun arts te horen dat een aanpassing van hun leefstijl hun gezondheid ten goede zou komen. Veranderingen zijn echter moeilijk: iemand begint vol enthousiasme, maar na een tijdje blijkt de nieuwe leefstijl moeilijk vol te houden te zijn. De Gezond Zeewolde Challenge ondersteunt mensen met gezondheidsproblemen naar een actieve leefstijl. Gezondheidsproblemen zoals diabetes, maar ook COPD, obesitas, hoge bloeddruk, te hoge cholesterol. Alle deelnemers die hun conditie als (zeer) matig ervaren en hier graag verandering in aan willen brengen zijn van harte welkom.

Gezond Zeewolde Challenge

Na een voorbereidingsperiode is het doel om gedurende een week vier dagen samen achtereen 3-5km te wandelen. Een uitdaging die 14 november, tijdens de Wereld Diabetes Dag, feestelijk wordt afgesloten met een landelijke happening.

Gedurende de 10 weken die hieraan voorafgaan wordt hier op een verantwoorde manier naartoe gewerkt. Samen met gediplomeerde wandeltrainers, enthousiaste begeleiders en gezellige wandelmaatjes. Plezier in bewegen staat daarbij voorop, naast een verantwoorde opbouw en aandacht voor techniek en loophouding. Daarnaast komen er andere deskundigen om voorlichting te geven over zaken als goed schoeisel, voeding en het voorkomen van overbelastingsblessures.

De organisatie van de Gezond Zeewolde Challenge is in handen van Zeewolde Atletiek. De Gezond Zeewolde Challenge is een onderdeel van de landelijke Diabetes Challenge die, in verband met Corona, verplaatst is van het voorjaar naar het najaar. De Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, een organisatie die zich al jaren met succes richt op het in beweging brengen van mensen met chronische aandoeningen zoals diabetes en COPD. Het is inmiddels de 5e keer dat Zeewolde Atletiek een dergelijke Challenge organiseert. Zowel de Diabetes Challenge als de Gezond Zeewolde Challenge zijn een zogenaamde 'light' versie van de reguliere edities die doorgaans vorige jaren in het voorjaar werden georganiseerd.

Meer weten? Kom vrijblijvend naar de informatiebijeenkomst op woensdag 19 augustus. Of kijk hier voor meer informatie.De Challenge start vanaf donderdag 3 september, waarbij er wekelijks op maandag- en/of donderdagavond gewandeld kan worden. De afsluitende challenge week vindt plaats in de week voorgaand aan 14 november, de landelijke challenge dag.

Advertentie