Zeewolde

Gi-Ga-Groen feest in de bibliotheek

Op woensdag 5 oktober is de Kinderboekenweek van start gegaan. Het thema van deze week is Gi-Ga-Groen. Boeken rondom dieren en natuur staan hierbij centraal.

In de bibliotheek is ter gelegenheid hiervan een Gi-Ga-Groen feest georganiseerd. IVN liet de kinderen (en ook hun ouders) tasten om te voelen wat voor stukje natuur ze in handen kregen, geuren konden herkend worden en door heuse microscopen was van alles te zien. Kom bij de Boer toonde waar ons eten vandaan komt en de kinderen konden ervaren hoe met windkracht stroom kon worden opgewekt. Ook kon je je voor een groen scherm laten fotograferen. Zo’n foto kan dan makkelijk bewerkt worden. Voor je het weet sta je in het bos of op het strand. Of misschien wel midden op een kruispunt.

Gi-Ga-Groen feest in de bibliotheek

Boswachter Rob Koetsier moest helaas op het laatste moment afzeggen. Het drukst was het - zoals meestal - bij de schminktafel. Daar stonden met name de jonge dames netjes op hun beurt te wachten om omgetoverd te worden in een mooie vlinder of iets dergelijks.

De Kinderboekenweek duurt nog zo’n tien dagen en wordt ieder jaar georganiseerd door stichting CPNB om het lezen bij kinderen te bevorderen. Tijdens deze “week” worden er door het hele land activiteiten georganiseerd en krijgt men bij aanschaf van een kinderboek in de boekhandel gratis het boekenweekgeschenk. Dit jaar is het thema dus Gi-Ga-Groen en staan kinderboeken rondom dieren en natuur centraal.

Brievenbus

Het Energieloket Zeewolde opende op woensdag 5 oktober een speciale Gi-ga-groen-brievenbus in het Energiehuis in de Flevomeerbibliotheek in Zeewolde. Alle kinderen van Zeewolde kunnen hun slimme en energiezuinige ideeën in deze speciale brievenbus doen. “Kinderen hebben vaak goede groene ideeën, zoals hoe we zuiniger met energie kunnen omgaan”, zegt Vera Dam van het Energieloket. “Via deze actie verzamelen we graag die ideeën.” Eind 2022 wordt de brievenbus geleegd en wint de inzender van het meest interessante idee de Gi-Ga-Groen-beker. (foto: Ruud van Velzen)

Advertentie