Zeewolde

Oriënt verhuist naar Morgen College Harderwijk

Leerlingen van het Oriënt in Zeewolde moeten vanaf augustus 2024 in Harderwijk naar school. De vmbo-school wordt dan samengevoegd met de afdeling van het Morgen College in Harderwijk. Het College van Bestuur van Landstede Groep, waar Oriënt onder valt, heeft dit besluit met instemming van de Medezeggenschapsraad genomen. Dit jaar zijn de laatste leerlingen in de brugklas gestart.

In 2011 startte de vmbo-school in Zeewolde, maar volgens directeur Edwin Blok kwamen er de afgelopen jaren te weinig leerlingen naar de school. "Met het geringe leerlingenaantal kunnen we onze leerlingen onderwijskundig niet bieden wat zij nodig hebben", zegt hij.

Oriënt verhuist naar Morgen College Harderwijk

Ook het aantal leerlingen dat na het vmbo richting het mbo in Harderwijk gaat heeft volgens Blok tot het besluit geleid. "Door de nieuwbouw van het Morgen College en Landstede MBO in Harderwijk kunnen we onze leerlingen daar straks het beste bieden op onderwijsgebied. Daar blijven we als Morgen College de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg aanbieden, vanzelfsprekend ook voor leerlingen uit Zeewolde."

Dit is een bericht van Omroep Flevoland in het kader van de samenwerking tussen de omroepen.

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie