Zeewolde

Gracelandfestival van start gegaan

Hoewel steeds meer festivals vanwege de coronamaatregelen niet door kunnen gaan, wordt er op het scoutingterrein bij Zeewolde dit weekend (20, 21 en 22 augustus) wel een evenement gehouden: het Gracelandfestival.

Het festival mag plaatsvinden omdat de organisatie onder meer werkt met vaste zitplaatsen voor bezoekers. Daarnaast is het festivalterrein met een aantal hectare uitgebreid zodat er genoeg ruimte is om aan de coronaregels te voldoen, en is het een festival waarbij niet overnacht wordt.

Volgens directeur Gerda van Veen is het mede te danken aan het gemotiveerde en creatieve team van Graceland, dat het evenement door kan gaan.

"We vinden het natuurlijk superjammer dat we niet een meerdaags festival met kamperen hebben, maar we hebben gekeken: wat kan wel?"

Drie dagen een eendaags evenement
Graceland is dan ook eigenlijk niet echt een meerdaags festival, legt ze uit. "We hebben gewoon drie dagen achter elkaar een eendaags evenement. Mensen kunnen hier niet kamperen." Wie toch in de buurt wil slapen, kan op een van de campings in de buurt terecht.

Het Gracelandfestival is een christelijk festival. Tijdens het evenement treden kunstenaars, performers, sprekers en artiesten op. Het festival begin vrijdag en duurt tot en met de afsluitende kerkdienst op zondag.

Twijfels bij Leefbaar Zeewolde
In juli zette Leefbaar Zeewolde nog vraagtekens bij het festival. De partij maakte zich zorgen over de geluidsoverlast en vroeg zich af of het festival wel plaats mocht vinden volgens de regels van het bestemmingsplan. Het college van de gemeente Zeewolde liet gisteren in een antwoord op de vragen weten dat er geluidsnormen zijn afgesproken en dat er een extra omgevingsvergunning is verleent waardoor het festival plaats mag vinden.

Advertentie