Zeewolde

Grand Café De Buren aan de Flevoweg opent haar deuren

Grand Café De Buren aan de Flevoweg 69 opent haar deuren voor alle inwoners van Zeewolde. Iedereen is welkom: jong, oud, alleen of samen. Het is een fijne plek om elkaar te ontmoeten. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd waaraan men kan deelnemen.

Ook is een ieder welkom voor een kopje koffie of lunch. Daarnaast kan er ook een ruimte gehuurd worden voor een feestje of vergadering.

“Eindelijk zijn we gestart. Er is veel vraag geweest naar de opening. Er is behoefte aan gezelligheid en een ruimte waar men elkaar kan ontmoeten. En jawel, de deuren zijn geopend.” aldus Trudy de Jong, coördinator bij het Grand Café. “De officiële opening volgt later dit jaar, maar we zijn in ieder geval gestart.

Grand Café De Buren aan de Flevoweg opent haar deuren

” Afgelopen week waren er al gratis proeflessen te volgen van de activiteiten Gezond & Gezellig, Kunst & Knutsels en Fit & Fruitig. De deelnemers waren enthousiast en de eerste aanmeldingen zijn binnen.

Het aanbod van activiteiten is heel divers, er is voor ieder wat wils: er wordt bewogen op gezellige of rustige muziek. En tijdens een van de andere activiteiten kan men een echt schilderij maken. Ook is het mogelijk om te breien, haken of borduren. “Samen je hobby uitoefenen is toch veel gezelliger”, aldus een enthousiaste Trudy de Jong. Ook is het mogelijk om aan te sluiten in het Grand Café om met een buurtbewoner een van de bordspelletjes te spelen. Het is een fijne plek om elkaar te ontmoeten en samen leuke dingen te doen. Voor een aantal activiteiten wordt een vaste bijdrage gevraagd.

Ook voor een kopje koffie, drankje, lunch of feestje

Naast de activiteiten kan men bij het Grand Café ook binnenlopen om een kopje koffie te drinken of te genieten van een lunch. “Hoe leuk is het om samen het nieuws van de dag door te nemen, want ook de krant ligt op tafel.” geeft Trudy de Jong aan. “Het is ook mogelijk om een van de ruimtes te huren voor een feest of een vergadering. We denken graag mee in mogelijkheden. Ja, we zijn heel blij dat we er eindelijk samen met alle inwoners een gezellige ontmoetingsplek van kunnen gaan maken.”

Vrijwilligers

Veel van de activiteiten worden begeleid door vrijwilligers. Ook het team van het Grand Café bestaat voor het grootste deel uit vrijwilligers. “Super om te zien hoe zij meedenken en helpen, ook zij vinden het belangrijk om op deze manier een bijdrage te kunnen leveren.”

Meer informatie
Meer informatie over Grand Café De Buren en een overzicht van alle activiteiten is te vinden op www.deburenzeewolde.nl. Hier kan iedereen zich ook aanmelden voor de activiteiten. Op de website is ook de menukaart te vinden. Bij De Buren worden de huidig geldende corona maatregelen natuurlijk gehanteerd. Het Grand Café is elke maandag, woensdag en vrijdag geopend van 09.30 – 16.30 uur. Vanaf 9.30 uur staat de koffie klaar en tussen 11.30 en 14.00 uur kan men ook genieten van de lunch.

Advertentie