Zeewolde

Groene leerlingen in Polderpark

Landschapsbeheer Flevoland werkt vaak met kinderen, want de jeugd heeft de toekomst. Via scholen zien we dat kinderen enthousiast aan de slag gaan tijdens praktijklessen in de natuur. Voor veel kinderen is een dergelijke praktijkervaring buiten geheel nieuw. Zelf meewerken in de natuur, snoeien, zagen, bomen planten. Ze doen veel nieuwe indrukken op, zijn in beweging, leren veel en kijken met hele andere ogen naar de natuur.

Groene leerlingen in Polderpark

Leerlingen van basisschool Panta Rhei en Kaleidoscoop in Zeewolde gaan de komende schooljaren natuur- en praktijklessen volgen in de groene omgeving van hun school. Ze gaan bomen knotten, een natuurpad met takkenrillen aanleggen, vlinder- en bijenplanten inzaaien en aanplanten en helpen in de heemtuin. Alles onder begeleiding van Landschapsbeheer Flevoland. De leerlingen leveren zo een belangrijke bijdrage aan het groen in hun wijk.

De jeugd heeft de toekomst

Tijdens deze natuur- en praktijklessen is er ook aandacht voor natuureducatie. Zo hebben de leerlingen van groep 5 en 6 een vlinder-ontdektocht gedaan in de heemtuin. Door goed te luisteren en goed de informatie te lezen konden de leerlingen verschillende vragen over het leven van een vlinder antwoorden.

Andere leerlingen gingen bodemdiertjes zoeken. Pissebedden, slakken, oorkruipers, duizendpoten, mieren en nog veel meer. Er was van alles te zien en te ontdekken.  

Advertentie