Zeewolde

Groene Schuur zoekt samenwerking

Groene Schuur is het verenigingsgebouw van Stichting Exploitatie Jongeren19NU Lelywolde, afdeling Zeewolde. Zij stellen tegen een kostendekkende vergoeding hun gebouw beschikbaar voor andere maatschappelijke organisaties. Zij willen graag meer mensen gebruik laten maken van de locatie.

Groene Schuur zoekt samenwerking met andere maatschappelijke organisaties

Het pand aan de Dasselaarweg staat nu 90% van de tijd leeg en dat zou niet hoeven. Daarom zijn ze op zoek naar maatschappelijk partners die onderdak zoeken.

Vergaderingen, oefenruimte

Jelle Kramer vertelde afgelopen woensdag in “Van de Beek Draait Door” dat de Groene Schuur geen winst-oogmerk heeft. Zij willen het gebouw functioneel laten zijn en tegen gebruikerskosten verhuren. Verjaardagsfeesten en dergelijke valt onder commerciële verhuur en dat is dus niet mogelijk. Maar oefenruimte voor bijvoorbeeld de touwtrek vereniging, of vergaderruimte voor diverse organisaties biedt het goede faciliteiten. Eventueel is dit ook mogelijk voor muzikanten, echter is opslag niet mogelijk binnen het gebouw.

De Groene Schuur zit ook in ontwikkelfase, dus wanneer er langdurige samenwerkingen worden gesloten wil de organisatie mee denken aan eventuele te maken faciliteiten.
Informatie over verhuur kan mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ook via Facebook zijn ze goed te bereiken.

Jongeren 19Nu

Jongeren 19nu Flevoland werd op 10 december 1971 opgericht. Iedere jongere vanaf 16 jaar kan lid worden van de vereniging. Met ruim 2000 leden is het de grootste, provinciaal georganiseerde jongerenvereniging in Flevoland. In de toekomst wil de afdeling Zeewolde niet alleen activiteiten maar ook evenementen met voorlichting over bijvoorbeeld veiligheid. Ook willen ze zich inzetten om jongeren activiteiten te organiseren voor anderen, vanwege expertise.

Op dit moment organiseert de Groene Schuur gemiddeld 13 feesten per jaar. Waarvan de bekendste die is op New Years Eve. Dit doen zij met 7 Bestuursleden met 30 vrijwilligers die zorgen dat er feesten zijn, maar ook dat alles weer wordt opgeruimd en goed verloopt. De feesten die zij organiseren zijn voor leden gratis, maar ook niet-leden zijn tegen entree-geld ook zeker welkom.

De activiteiten die zij organiseren ontstaan altijd vanuit een behoefte die er is bij de leden. De verenigingsgebouwen zijn jarenlang een plaats om veilig uit te gaan. Ze worden hierin gedoogd door de regionale horeca, omdat er ruimte is tussen vraag en aanbod. De rolverdeling met plaatselijke horeca is aan het veranderen. Dit soort ontwikkelingen in de regio en behoefte van jongeren in Flevoland bepalen uiteindelijk de koers van Jongeren 19nu. Binnen deze doelstelling kunnen ze alle kanten op. De Groene Schuur Zeewolde is een van de drie afdelingen (Emmeloord en Dronten zijn de andere 2 afdelingen) De exploitatie van deze gebouwen is geregeld via aparte stichtingen gerelateerd aan de afdelingen.

Advertentie