Zeewolde

Haal de pure Zmaak van Zeewolde bij een `Rondje Rechtstreeks´

Veertien boeren uit Zeewolde hebben zichzelf als ‘Zmaakmakers Zeewolde’ op de kaart gezet. Zij nodigen inwoners en recreanten uit om de komende tijd, in eigen tijdsbestek, een ‘Rondje Rechtstreeks’ te rijden.

Om zo de heerlijke streekproducten die Zeewolde rijk is, direct bij de boer te halen. Door bij elk bedrijf een puzzelstukje af te halen, puzzel je het mooie plaatje van het buitengebied van Zeewolde bij elkaar!

Lokaal, lekker én leuk!

In het buitengebied van Zeewolde vind je aan de lange rechte wegen een verscheidenheid aan boerderijwinkels, stalletjes en automaten. Via het Rondje Rechtstreeks maak je nu zelf kennis met de mooie producten die Zeewolde te bieden heeft.

Haal de pure Zmaak van Zeewolde bij een  `Rondje Rechtstreeks´

`Je zult verbaasd zijn over de verscheidenheid aan streekproducten die je hier kunt halen. De Flevolandse bodem is uiterst vruchtbaar, wat zorgt voor mooie pure producten van goede kwaliteit en vol van smaak`, aldus Carolien den Brok, een van de initiatiefnemers van het Rondje Rechtstreeks. `Dit initiatief helpt ons om deel te nemen aan de korte keten, ofwel het rechtstreeks leveren van onze producten aan de consument. Op deze manier krijgen wij burgers op ons erf en kunnen wij ons verhaal vertellen. Dat is belangrijk, zeker in deze tijd', vult Netty Verduyn van PolderKoeienkaas aan.

Naast producten bieden de boeren ook diverse activiteiten aan. O.a. proeverijen, rondleidingen, wandelingen vanaf het boerenerf en zelfs het adopteren van een fruitboom behoort tot de mogelijkheden. Alle activiteiten vind je terug in de folder `Rij een Rondje Rechtstreeks` verkrijgbaar bij de deelnemende boeren. Volg de route uit de folder (welke overigens prima te doen is met de elektrische fiets) of kies een eigen route en of bestemming. Dat kan allemaal op het moment dat jou het beste schikt.

Puzzel het plaatje

Extra leuk! Haal bij elk bedrijf, tijdens openingsuren, een gratis puzzelstukje af. Spaar ze allemaal! Aan het eind is jouw fotopuzzel (gemaakt door Cilia Hoekman Fotografie) van het buitengebied compleet!

Deelnemers

Wijngoed Wilgenhorst, The Buffel Company, Kaasboerderij Bennesse, Vleesboerderij De Bloesemhoeve, Fruithal Smits, Smid´s Biohoeve Burgerboerderij Oosterwold, Larei, Nu Jij Werkt, Zonnehoeve, PolderKoeienkaas, Potato Henk, Boeren Pitstop en MMM Zorgboerderij.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door LTO Noord.

Het ´Rondje Rechtstreeks` is een mooie aanvulling op `Groeten uit Zeewolde`, een actieve speurtocht in het buitengebied van Zeewolde waarbij je onderweg escape-room-achtige opdrachten uitvoert. Een aantal van bovengenoemde deelnemers zijn ook onderdeel van deze activiteit.

 Meer informatie over de streekproducten is te vinden op: www.puurzeewolde.nl/streekproducten.

Advertentie