Zeewolde

Happy Stones rage groeit ook in Zeewolde

Al sinds het voorjaar 2020 is er in Zeewolde een Facebookgroep genaamd Happy Stones. Een groep waar men gevonden “zwerfstenen” op meldt die bewerkt kunnen worden en deze vervolgens ergens neer te leggen om gevonden te worden.

Initiatiefnemers van de groep in Zeewolde zijn Yvette Diets en Monique Struis. Monique had een dergelijke groep gezien bij een vriendin uit de Hoekse Waard. Rond de start waren er ongeveer 3 groepen in Nederland, maar ook in Duitsland was het al een fenomeen. Na een opstartfase met maar een beperkte groei, groeit de groep nu enorm en zijn er steeds meer Happy Stones uit Zeewolde in Zeewolde en omstreken te vinden.

Wat is een Happy Stone?

Een happy stone is niets meer of minder dan een steen die beschilderd wordt. Maar dan wel belangrijk om op de achterkant het Facebook logo en de woorden Happy Stones Zeewolde erop te zetten. Je legt deze steen vervolgens ergens neer zodat iemand anders hem vindt en er erg blij van kan worden.

Happy Stones rage groeit ook in Zeewolde

De vinder van de Happy Stone kan de steen houden, maar nog leuker is hem - na melding van de vondst van de steen op de betreffende Facebookgroep - deze steen ergens anders weer te plaatsen. Op een gegeven moment kun je dan volgen waar de steen allemaal gelegen heeft. Dit mag en kan uiteraard ook buiten Zeewolde zijn. Echter, blijft deze steen wel horen bij de Facebookgroep Happy Stones Zeewolde.

In de Facebookgroep staan tips over hoe je de stenen Happy kan maken. Als je Happy Stones gemaakt hebt en je gaat ze ergens vrijlaten, doe dit dan op plaatsen die zichtbaar zijn.

Zoals bij een boom, een hek of lantarenpaal langs wandelpaden of schoolroutes. “Het is leuk om de enthousiaste reacties van vinders te lezen, die de stenen vervolgens weer ergens anders neerleggen. En het is nog leuker om te zien dat er steeds meer mensen enthousiast van worden en zich aansluiten.” Aldus Monique Struis.

Happy Stones is al op verschillende plekken in Duitsland en Nederland een echte rage!! Inmiddels zijn er in Nederland ruim 45 groepen.

Meer informatie vind je op hun facebookpagina 

Eindredactie: Marianne Guldemond

Advertentie