Zeewolde

Scholierenraad schooljaar 2021-2022 gestart

De scholierenraad is uitgebreid met 9 nieuwe scholieren uit de derde klas van het voortgezet onderwijs. Vorig jaar begon de eerste scholierenraad met 7 derdeklassers: Bas, Muriel, Thijmen, Mike, Leandro, Sterra en Tijn. Door de coronamaatregelen konden zij helaas niet in het gemeentehuis vergaderen. Toch is het gelukt om een aantal onderwerpen onder de aandacht te brengen van de gemeente. Denk hierbij aan de heropening van de Basement en het onderzoek naar een nieuwe mobiele JOP (jongerenontmoetingsplaats). Samen met de nieuwe lichting derdeklassers blijven zij zich inzetten voor de jeugd van Zeewolde.Na dit schooljaar nemen de eerste 7 leden afscheid van de scholierenraad. Zo blijft de raad steeds bemand door leerlingen uit de derde en de vierde klas van het voortgezet onderwijs.

Op dinsdag 2 februari legden de 9 nieuwe raadsleden bij de voorzitter van de scholierenraad, burgemeester Gerrit Jan Gorter, de eed af. Dit deden zij in kleine groepjes in het gemeentehuis op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar en de burgemeester.

Scholierenraad schooljaar 2021-2022 gestart

De 9 nieuwe raadsleden zijn: Lola, Bridget, Lydia, Jorg, Boaz, Maureen, Maxim, Henk en Aiden. Oude en nieuwe raadsleden komen binnenkort bij elkaar om de agenda voor dit schooljaar te bepalen. De scholierenraad heeft een eigen instagramaccount: @jongereninzeewolde

Advertentie