Zeewolde

Haringparty Zeewolde grandioos succes met een opbrengst van € 18.000

Op de enige regendag van deze zonovergoten maand juni organiseert Lionsclub Zeewolde de 10e editie van hun Haringparty op het terras van The Lux.

De weersomstandigheden konden niet verhinderen dat deze jubileumeditie uitgroeide tot de succesvolste Zeewoldense Haringparty ooit. Een belangrijk aandeel in dit succes leverden de talrijke vertegenwoordigers uit het in deze gemeente gevestigde bedrijvencircuit. Uitgedaagd en aangevuurd door de twee veilingmeesters, Edwin de Vos en René Tuinte, werd het bieden op het eerste haringvaatje van Zeewolde, aan land gebracht door de historische viskotter Vesterhavet, een ‘thriller’ van de eerste orde. Uiteindelijk ging OTG Energy, na een ‘duurzaam een-tweetje’ met Youen, er met de zilte buit vandoor.

Haringparty 2023

Ondertussen lieten gasten en Lionsleden zich de nieuwe haring, verzorgd door Visspecialist Chris Koelewijn, goed smaken. Aan het eind van de avond kon organisatievoorzitter, Lion René Steunenberg, de eindstand van haringvaatje- en productenveiling bekendmaken. Trots en dankbaar werd een bedrag van maar liefst € 18.000 verdeeld onder de goede doelen van deze Haringparty: het Zij aan Zij Huis, Leger des Heils en de Conor Cares Foundation. Wie heeft het dan nog over de regen?

De leden van Lionsclub Zeewolde danken de sponsors en deelnemers van deze editie van Haringparty Zeewolde en zetten het vizier op aflevering nr. 11 in 2024.


Advertentie