Zeewolde

Welzijn start met 'gezellig samen'

Welzijn Zeewolde start op dinsdag 4 juli met een wekelijks bijeenkomst in de Meermin aan het Kerkplein. Van 14.00 - 16.00 uur kunnen mensen binnenlopen voor gezelschap, een praatje of een vraag. Tijdens de zomermaanden gaat deze activiteit gewoon door, evenals de koffie inloop op vrijdag. De toegang is gratis inclusief een kopje koffie en thee. Indien er op termijn activiteiten of uitjes gepland worden, zal betaling -in overleg- plaatsvinden.

De bijeenkomsten zijn bedoeld voor volwassen nieuwkomers, anderstaligen, statushouders, AZC bewoners en anderen. Denk ook aan grootouders van gezinnen die al langere tijd in Nederland wonen en waarvan de kinderen en kleinkinderen naar werk en school gaan. Dus ook de mensen die al langer in Nederland of Zeewolde wonen maar nog weinig contact hebben met anderen of de Nederlandse taal nog lastig vinden.

Welzijn gezellig samen

Doel is het doorbreken van eenzaamheid en isolement, het bieden van een vertrouwde, veilige plek waar vanuit de Nederlandse taal geoefend kan worden en kennis gemaakt kan worden met Nederlandse gewoonten en cultuur.

Voertaal is Nederlands, er zal geholpen worden waar nodig maar het is geen taalles of inburgeringscursus. Het samen komen en zijn en Nederland(s) ontdekken staat centraal.
Mochten er vragen zijn, neem dan gerust contact op met Welzijn Zeewolde via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. t.a.v. Cynthia van Aalst of Astrid Schrama.

Advertentie