Loading...

Hoogbegaafdheidsspreekuur in FlevoMeer Bibliotheek
Hoogbegaafdheidsspreekuur in Bibliotheek

FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde start dit jaar met maandelijkse hoogbegaafdheidsspreekuren. Elke tweede vrijdag van de maand kunnen ouders met vragen over hoogbegaafdheid terecht bij HB-coach Anneloes Hoving. Door de groeiende vraag om informatie over dit onderwerp organiseren HBcentrum Flevoland en FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde samen in 2021 een hoogbegaafdheidspreekuur. Zodra de bibliotheek weer open mag, zullen we met het spreekuur starten.

“Bij hoogbegaafdheid denken de meeste mensen meteen aan goede cijfers of mooie werkprestaties”, legt Anneloes uit. “Maar als hoogbegaafde mensen niet op de juiste manier begeleid worden kan het zijn dat deze intelligentie niet of nooit tot uiting komt. Hoogbegaafdheid zit hem dan ook veel meer in het anders denken.”

Het HB Spreekuur wordt gehouden in twee tijdvakken: van 10.15 tot 11.00 uur en van 11.30 tot 12.15 uur.

In verband met de Coronamaatregelen is van tevoren aanmelden verplicht. Dan kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van het tijdvak waarvoor je wilt reserveren. De toegang is gratis.

Voor wie is dit spreekuur bedoeld?

Het inloopspreekuur is bedoeld voor ouders van kinderen waarbij hoogbegaafdheid is vastgesteld of twijfel bestaat over de kenmerken van hoogbegaafdheid, maar ook voor hoogbegaafde volwassenen zelf. Iedereen kan tijdens het spreekuur terecht met vragen over het onderwerp hoogbegaafdheid. Het kan ook een moment zijn om in contact te komen en ervaringen uit te wisselen over (vermoedelijk) hoogbegaafdheid.

De data zijn (onder voorbehoud i.v.m. Corona-maatregelen):
• vrijdag 12 februari
• vrijdag 12 maart
• vrijdag 9 april
• vrijdag 7 mei
• vrijdag 11 juni

Tijdvak: 10.15-11.00 uur en 11.30-12.15 uur.

Meld je aan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met datum en tijdvak wanneer je het HB inloopspreekuur wilt bezoeken.

Over HBcentrum

HBprofessional Anneloes Hoving zag de vraag naar informatie over hoogbegaafdheid groeien en is daarom in juni 2019 gestart met HBcentrum Flevoland. Samen met collega’s van de andere HBcentra begeleidt zij (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en deelt zij kennis met ouders, scholen en ander geïnteresseerden. Dit gebeurt tijdens cursussen voor ouders en docenten, HBkids bijeenkomsten en tijdens HBplus dagbesteding voor (vermoedelijk) hoogbegaafden kinderen uit Lelystad en omgeving. Maar dus ook tijdens spreekuren, zoals die bij FlevoMeer Bibliotheek.