Zeewolde

Hoogste punt voor Gouwzicht en Pionier

Gouwzicht en Pionier in centrum Zeewolde bereiken hoogste punt 15 koop- en 18 huurappartementen. Op donderdag 11 juli plaatsten wethouder Suithoff en wethouder Van der Es samen met Ida van Herwaarden, toekomstige bewoner Gouwzicht en Ria den Oudsten, toekomstige bewoner Pionier de dakvloer van de liftschacht. En daarmee het hoogste punt van de 15 koop- en 18 huurappartementen in het centrum van Zeewolde.

Naar verwachting worden de appartementen opgeleverd in maart 2020. Goede combinaties Gouwzicht (koop) en Pionier (huur) worden in het verlengde van elkaar gerealiseerd. Tijdens de viering van het hoogste punt waren kopers en huurders aanwezig die van de gelegenheid gebruikmaakten kennis te maken met elkaar.
Bert Winters, directeur Olde Rikkert Bouw, nam als eerste het woord en bedankte zijn team. ‘Op de kop af vijf maanden geleden, op 11 februari sloegen we de laatste paal, en nu staan we hier om het hoogste punt te vieren!’
Aansluitend spraken wethouder Suithoff en wethouder Van der Es. Beide wethouders feliciteerden de kopers en huurders met hun appartement. Ze benoemden hoe belangrijk het is, ook deze gemengde projecten, waar jong en oud op af komt, in het centrum van Zeewolde te realiseren.

Extra aandacht was er voor de duurzaamheid van Pionier en Gouwzicht. Extra isolatie in de schil (vloer, dak en gevel) levert een bijdrage aan het verder verduurzamen van Zeewolde, wat zo mooi past binnen de ambities die de gemeente heeft op duurzaamheidsgebied.

Wiepke van Erp Taalman Kip, directeur-bestuurder Woonpalet, sloot af met een aansprekend verhaal over de toekomstige huurders. Het gaat om vijf mannen en veertien vrouwen. Er komen zeven twintigers wonen, drie tachtigers en de rest zit er tussenin. En 18 november? Dat zou maar zo de gezelligste dag kunnen worden in Pionier, want dan zijn twee huurders jarig. Tot slot bedankte Taalman Kip de Woningstichting Nijkerk (WSN).
De realisatie van Pionier komt tot stand dankzij een samenwerking tussen WSN en Woonpalet. WSN maakt de ontwikkeling van Pionier als investeerder mogelijk. De appartementen worden verhuurd en onderhouden door Woonpalet.

Gouwzicht en Pionier Gouwzicht en Pionier zijn ontworpen door BDG Architecten Almere. De koopappartementen zijn 100 m2 - 120 m2, hebben twee of drie slaapkamers en een eigen parkeerplaats. De huurappartementen zijn 73 m2, hebben twee slaapkamers en een eigen fietsenberging op het achterterrein.

Bekijk de fotoreportage van Hanneke Barendregt op onze Facebookpagina.

Advertentie