Zeewolde

Huurders Carré kiezen voor groen

In de centrale hal van appartementencomplex Carré (aan de Verbeelding) prijken dankzij actieve bewoners twee prachtige planten.

Monstera’s om precies te zijn. Ze zijn gefinancierd uit het Wonen+- fonds van Woonpalet. Een fonds bedoeld voor huurders-initiatieven die bijdragen aan prettig wonen.
De entree is het visitekaartje van een appartementencomplex dus dat deze warmte en gezelligheid uitstraalt is belangrijk. Na overleg gehad te hebben met haar buren, besloot één van de bewoners het verzoek om planten in de entree, in te leveren bij Woonpalet. Aanvankelijk was de wens een olijfboom, maar na advies ingewonnen te hebben bij tuincentrum Oosteinde, bleken Monstera’s beter geschikt. Ze kunnen lekker groot worden, hebben mooie bladeren en – niet onbelangrijk - ze kunnen tegen een stootje.

Een grote plant, de monsteria, in de hal van gebouw Carré
‘Een van de twee Monstera’s in de hal van appartementencomplex Carré’

Met elkaar

De initiatiefneemster is, net als de andere bewoners, erg blij met het resultaat. En over de verzorging is ook al goed nagedacht. ‘Met elkaar verzorgen we de planten en genieten we ervan’, aldus de initiatiefneemster.

Wonen+ een idee voor mijn buurt

Woonpalet besteedt veel aandacht aan bekendheid van het Wonen+ fonds. Want huurders weten tenslotte zelf het best wat bij hen een plus geeft aan wonen. En dat het fond bekend is, dat blijkt wel uit de leuke aanvragen die binnenkomen. Dit jaar kwamen er al vier aanvragen binnen. Als het initiatief breed gedragen wordt en een positieve bijdrage levert aan prettig wonen, komt het in aanmerking voor financiering. De aanvragen worden beoordeeld door een commissie bestaande uit medewerkers van Woonpalet en leden van Huurdersbelangen Zeewolde. Het is fijn te zien dat zeventien huurders in de afgelopen vijf jaar hun Wonen+ initiatief konden realiseren, dankzij de financiële bijdrage uit het Wonen+ fonds. Zeventien huurdersinitiatieven dus die een bijdrage leverden aan goed wonen; daar doen we het voor.

Advertentie