Zeewolde

Raadzaal van het gemeentehuis vol bloemenringen

In de raadzaal van het gemeentehuis is een expositie ingericht van Elisabeth Tailor. De raadzaal hangt vol grote ronde bloemenringen.

U kunt de bloemenringen tot en met vrijdag 4 augustus bekijken in de raadzaal. Dit kan tijdens openingsuren van het gemeentehuis en als de raadzaal niet in gebruik is.

Tijdens de coronapandemie is Elisabeth begonnen met haken. Met vele bollen witte wol, parels, veren en een paar haaknaalden maakte zij een soort fantasie bloemen. Van kleine roosjes tot grote bloemen. Van al deze bloemen maakte zij de bloemenringen. Ze zijn stuk voor stuk uniek.

Elisabeth Tailor in de raadszaal voor haar witte kunst aan de witte muur

“Toen ik de bloemenringen aan het maken was en nog eens naar mijn werk keek, bedacht ik me dat deze kunst ook nog eens heel duurzaam is. De bloemenringen vergaan nooit, zoals je met echte bloemen wel hebt. De bloemenringen blijven ‘bloeien’ waar je ze ook ophangt. In de raadzaal worden veel trouwceremonies gehouden. Door de witte bloemenringen voelt het direct feestelijk aan”, aldus Elisabeth.

Elisabeth Tailor kledingatelier

Elisabeth is haar bedrijf Elisabeth Tailor kledingatelier gestart in 2005 in Zeewolde. Jarenlang heeft zij veel kleding gemaakt en vermaakt. Tijdens de coronapandemie is zij begonnen met haken. Hieruit zijn de bloemenringen ontstaan. Ondanks dat de coronapandemie voorbij is, maakt zij nog steeds bloemenringen. Ze hoopt dat ze haar werk op meerdere plekken kan ophangen om zo nog meer mensen op te vrolijken met haar creaties. Neem voor meer informatie contact op via www.elisabethtailor.nl

Advertentie