Zeewolde

IDPZ bereidt zich voor op nieuwe Kerstactie

Het Interkerkelijk Diaconaal Platform Zeewolde (IDPZ) gaat op vrijdag 16 december weer kerstpakketten samenstellen voor mensen die het heel hard nodig hebben. Dat liet Jan te Rietstap weten in Zeewolde Kiest.

In 1996 is de Samen op Weg-gemeente met de kerstactie begonnen, in 2002 is de katholieke kerk daar ook mee begonnen en in 2008 is de IDPZ opgericht. Deze stichting heeft in april van dit jaar nog op 312 adressen een paaspakket afgeleverd en staat nu weer aan de voordeur van een nieuwe actie. “Tegen de Kerst krijgen mensen een pakket met producten die ze anders niet kunnen betalen.”

IDPZ bereidt zich voor op nieuwe Kerstactie

Te Rietstap weet dat dit goed ontvangen wordt. “We maken daar ieder jaar de mensen weer hartstikke blij mee.” In 1996 werd begonnen met elf adressen en nu zijn het er dus dik driehonderd. “En bijna wekelijks komen er adressen bij”, zegt Te Rietstap.

Op vrijdag 16 december kunnen inwoners in de Open Haven terecht om boodschappen te bezorgen. Deze boodschappen worden, samen met de boodschappen die tijdens de inzamelacties op scholen worden verzameld, verdeeld over de pakketten, die later die dag worden bezorgd.

Advertentie