Zeewolde

Informatieavond Knarrenhof - Hof van Zeewolde

Op woensdag 6 maart 2019 is er presentatie gegeven door Peter Prak en Sophieke Klaver van de Stichting Knarrenhof. Er kwamen 97 personen, waarvan al velen meer dan alleen geïnteresseerd waren.

Het concept van Stichting Knarrenhof is om met elkaar woonruimte te realiseren waar eenieder, zelfstandig en met goede prijs – kwaliteits-verhouding woont: noaberschap, zelforganisatie en het vormen van een deel-maatschappij zijn hierbij belangrijke pijlers.

Informatiebijkomst Knarrenhof Zeewolde

Een comfortabel, veilig en duurzaam woonhof, met voldoende privacy en waar sociaal contact belangrijk is. Met elkaar wordt het hof bestuurt. De deelnemers bepalen met Stichting Knarrenhof het uiterlijk, de grootte en de plattegrond van de woningen en de gemeenschappelijke tuin en ruimte. De stichting volgt daarbij de groepsvoorkeur.

Landelijk heeft Stichting Knarrenhof al ruim 8.000 geïnteresseerden. Het Knarrenhof wordt in de media als voorbeeldproject genoemd hoe men samen ouder kan worden. In Zwolle is recent het eerste hof geopend. Velen zullen volgen.

In Zeewolde wil men in de Molenbuurt ca. 21 woningen gaan bouwen. Het gaat hierbij om zowel huur- als koopwoningen. Er staan al zeer veel mensen ingeschreven en er is nu dan ook al een wachtlijst.

Gezien de huidige belangstelling door daadwerkelijk geïnteresseerden wordt eraan gewerkt voor het einde van dit jaar nog een aanvang te gaan maken met de bouw.

Maandag 11-03-2019 zal in het programma Goud Voor Oud tussen 14.00 en 15.00 uur uitgebreid aandacht aan dit project worden besteed.

*
Verslag: Henk van Benthem
Meer foto's van de bijeenkomst en presentatiemateriaal (Jos Oostendorp), vindt u op de LOZ Facebookpagina

Advertentie