Zeewolde

Informatiemiddag Stadsverwarming

Afgelopen donderdagmiddag hield Ennatuurlijk, de aanbieder van stadsverwarming in de Polderwijk en molenbuurt van Zeewolde een informatiemiddag voor gebruikers en genodigden. Er was ruime belangstelling waarbij er ook aandacht was voor de binneninstallatie van de woning.

Hier werden ook diverse vragen over gesteld waarbij vaak de conclusie was dat de CV installatie waterzijdig ingeregeld moet worden. Hiermee wordt het warme water op een goede manier over de radiatoren verdeeld, waarmee je ook weer energie bespaart. De bezoekers kregen een rondleiding en uitleg over de aanwezige installatie en de wijze waarop de monitoring plaatsvind van het systeem.

In het afgelopen jaar (2023) en dit jaar zijn er een viertal storingen geweest waarbij de gebruikers hinder ondervonden doordat ze geen warmte dan wel warmwater hadden.
Eén van de oorzaken was een stroomstoring waardoor de installatie was stil gevallen. Dit wordt gemonitord vanuit Ennatuurlijk maar dit zijn externe factoren die men niet kan beïnvloeden aldus één van de mensen van Ennatuurlijk: "We proberen uitval tot het minimum te beperken maar externe factoren zijn voor ons overmacht."

Advertentie